Waterland investeert in Ad Ultima Group en Pylades voor markt kennis en een focus op Microsoft Dynamics en PTC.

0

De internationale investeringsmaatschappij Waterland brengt Ad Ultima Group en Pylades samen en neemt een meerderheidsbelang in de gecombineerde groep. De groep realiseert een omzet van 50 miljoen euro en telt meer dan 350 medewerkers. Waterland als strategische partner zal als strategische partner bijdragen tot een versnelde groei, zowel autonoom als door middel van acquisities.
Ad Ultima Group en Pylades zijn beide gespecialiseerd in de implementatie van bedrijfssoftware. Ze ondersteunen bedrijven in hun “Digital Transformation” via een breed gamma aan oplossingen met belangrijke partners Microsoft en PTC. De groep kiest voor een diepe sectorfocus om hun rol als “trusted advisor” te realiseren. De brede klantenportefeuille getuigt hiervan en omvat bedrijven als Ghelamco, Van Hoecke, Van Heede, Schréder, L-Acoustics, Huisman en SIF Group.

Filip Bossuyt

Ad Ultima Group werd 20 jaar geleden in België opgericht door de huidige CEO Filip Bossuyt en heeft sindsdien een sterk groeitraject gerealiseerd. Historisch gezien lag de focus van Ad Ultima Group op de implementatie van Microsoft ERP-systemen bij bedrijven actief in de logistieke, productie- of bouwsector. Tot op vandaag blijven deze sectoren de duidelijke focus van Ad Ultima Group. Onderweg groeide het bedrijf uit tot een langetermijnpartner die ‘end-to-end’ digitale transformatieprojecten ondersteunt, inclusief de uitdagingen rond industrie 4.0. De onderneming is een lange-termijnpartner die de ‘end-to-end’ digitale transformatieprojecten ondersteunt. In dat licht biedt Ad Ultima Group ook diensten aan rond product lifecycle management, CAD-ontwerp, CRM en documentbeheer (via haar eigen softwareplatform ‘Ex Arte’).

Pylades werd in 1986 in Nederland opgericht door Michiel Nijsse, maar wordt sinds 2008 geleid door Managing Partners Pieter Duyvenvoorde en Mark Gooijers. Pylades is de Nederlandse specialist in Microsoft Dynamics 365 implementaties (ERP, CRM, BI) en was een van de eerste Microsoft Gold Certified partners in Nederland. Pylades ondersteunt haar klanten bij de overgang naar de cloud en bij de digitale transformatie en optimalisatie van hun bedrijfsprocessen. Door een continue focus op haar sectoren (Diensten, Handel & Logistiek & Industrie, Organisaties en Import Distributie Service & Onderhoud) ondersteunt Pylades haar klanten met veel kennis en toewijding.

Pieter Duyvenvoorde

Beide bedrijven zijn op meerdere niveaus complementair. Ad Ultima heeft een sterke positie in België, een groeiende activiteit in Frankrijk en een beperkte aanwezigheid in Nederland. Pylades is al meer dan 30 jaar actief in Nederland, met een leidende positie in specifieke sectoren via zowel nationale als internationale klanten. Beide bedrijven zijn koplopers in het helpen van hun klanten in hun digitale transformatietraject door een sterke focus op ‘cloud’-toepassingen. Naast Microsoft Dynamics 365 en PTC oplossingen bieden zij een belangrijke toegevoegde waarde voor klanten door middel van eigen software oplossingen. Samen met Waterland wil de groep haar positie in haar thuismarkten versterken en haar internationale voetafdruk vergroten.

Filip Bossuyt (Group CEO) stelt: “De combinatie van Ad Ultima en Pylades, twee zeer complementaire bedrijven, creëert onmiddellijk een sterke groep. Dit is een eerste stap in een breder consolidatiespel in de West-Europese markt, die tot op heden nog zeer gefragmenteerd is en waarin we proactief willen optreden. We zijn actief in boeiende sectoren waar bedrijven in grote mate afhankelijk zijn van efficiënte en innovatieve oplossingen om hun concurrentiepositie te verbeteren en/of te behouden. Wij zien onze klanten als langetermijnpartners en kijken ernaar uit om die samenwerking nog verder te versterken. De bewezen ervaring van Waterland in het ondersteunen van bedrijven in een versnelde, internationale groeistrategie door middel van ‘buy & build’ maakt Waterland de meest geschikte partner voor de groep”.
Mark Gooijer (MD Pylades) stelt: “Het opbouwen van een grotere, internationale groep samen met Ad Ultima en Waterland is een logische volgende stap voor Pylades, dat in Nederland al een sterke marktpositie heeft opgebouwd. Pieter Duyvenvoorde (MD Pylades) voegt hieraan toe: “Ik kijk ernaar uit om samen met Ad Ultima en Waterland het volgende hoofdstuk te schrijven”.

“Ad Ultima en Pylades hebben beiden een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van de implementatie van bedrijfssoftware, met een focus op Microsoft Dynamics 365 en PTC-producten in combinatie met hun eigen ‘Intellectual Property’. Dit partnership past perfect in onze strategie om de internationale groei van toonaangevende bedrijven te ondersteunen”, zegt Cedric Van Cauwenberghe, Managing Partner Waterland.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics