VIRO participeert in EFRO project Extended Product Lifecycle Management 2.0

0

Extended Product Lifecycle Management 2.0 is het vervolg op het project Extended PLM. Product lifecycle management (PLM) is het proces van het beheer van de volledige levenscyclus van een product, van idee via technisch ontwerp en fabricage, naar gebruik en service bij de klant in het veld. PLM integreert mensen, data, processen en bedrijfssystemen en zorgt voor een product informatie ruggengraat voor bedrijven. Extended wil zeggen over de hele keten van bedrijven.

Het Project E-PLM 2.0 van het lectoraat Ambient Intelligence is een proeftuin waarin de experimenten zich richten op het veilig en effectief uitwisselen van data tussen toeleveranciers en afnemers. De resultaten uit de experimenten zijn ‘best practices’ die de deelnemers in staat stellen om belangrijke efficiëntiestappen te zetten. In het kader van E-PLM 2.0 richt Saxion zich in het bijzonder op experimenten rond het meten en beheren van (industriële / big) data, data analyse en IoT (Internet of things) in de praktijk.

23 samenwerkende partijen
In het project E-PLM 2.0 werken 23 partijen aan het versnellen van innovatie door gebruik te maken van de bestaande waardeketens over de bedrijfsgrenzen heen. De proeftuin bestaat uit een groot aantal experimenten waarin wordt gewerkt aan verbeteringen in de waardeketen.

VIRO richt zich op effectieve samenwerking van verschillende werkwijzen
VIRO richt zich op de samenwerking in de gehele keten van een ontwikkelingsproject (werkpakket Customer & Suppliers network). De betrokken bedrijven binnen dit experiment hebben daarin ieder hun eigen werkwijze, gedreven door het type projecten dat ze doen. Het doel van het experiment is om een aantal hulpmiddelen te bepalen om de verschillende werkwijzen, voortbrengingsprocessen en bedrijfsculturen effectief te laten samenwerken zodat de toegevoegde waarde per bedrijf maximaal tot zijn recht komt.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics