Verhoeven wil met overname Van den Akker Electric Engineering smart bakery versnellen

0

Verhoeven Family of Companies, deelneming van investeringsmaatschappij VADO Beheer uit Eindhoven, versterkt haar positie in bakery equipment, material handling en logistiek door de overname van Van den Akker Electric Engineering. De bedrijven werken reeds meer dan twintig jaar intensief samen en hebben een indrukwekkend, internationaal portfolio opgebouwd. Van den Akker Electric Engineering is een gespecialiseerde onderneming in de ontwikkeling van volledig geïntegreerde industriële automatisering met behulp van onder andere robotica en 3D Vision.

VADO is een langetermijninvesteerder en richt zich op innovatieve, technische (maak)bedrijven. De overname van Van den Akker Electric Engineering sluit goed aan op de buy-and-build strategie van haar deelneming Verhoeven om deze specialist in bakery equipment, complexe product-handling en transportsystemen gezond verder te laten groeien. VADO geeft haar ondernemingen de ruimte om zelfstandig overnames te initiëren.

Strategische versterking

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Volgens Aart Fortanier, CEO van VADO, past de overname van Van den Akker Electric Engineering ook uitstekend binnen de investeringsfilosofie van VADO: “Wij kijken altijd zorgvuldig hoe een bedrijf het beste past binnen onze portfolio van bedrijven. Dat kan als een zelfstandige onderneming zijn of, zoals in dit geval, in aansluiting op één van onze huidige participaties. Van den Akker’s hoogwaardige technologie vormt een belangrijke versterking van de diensten en producten van Verhoeven. Zo kunnen vanaf nu opdrachtgevers nog completer ontzorgd worden.”

Hans Stoop, algemeen directeur Verhoeven Family of Companies, vindt de overname van Van den Akker Electric Engineering een belangrijke strategische versterking voor zijn onderneming. “Wij zien een steeds verdere ontwikkeling van de robotisering en het belang van data in de gespecialiseerde productieomgeving. Smart Industry is erg actueel en data is key. Er is een toenemende behoefte om real time inzicht te hebben in de productie, onder andere voor kwaliteitsbewaking, het voorkomen van verspilling en het signaleren van onderhoudsbehoefte. Lijnbesturing maakt daarom inmiddels standaard deel uit van onze productontwikkeling. Wij zien in onze markten een toenemende vraag naar innovatieve productoplossingen die hieraan beantwoorden en daarom zijn de configuraties die we onze klanten bieden essentieel om in hun markten voorop te kunnen blijven lopen.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.