Valk Welding bouwt aan eigen verkoop- en serviceorganisatie in Duitsland

0

Lasrobotintegrator Valk Welding wil haar positie op de Duitse markt verder versterken met de uitbouw van haar Duitstalige verkoop- en serviceorganisatie. Valk Welding is vanuit Nederland al sinds 2010 actief op de Duitse markt. De groeiende markt in Duitsland vraagt echter middels een eigen vestiging om een sterkere locale aanwezigheid. De afgelopen jaren heeft de lasrobotintegrator en automatiseringsleverancier verschillende systemen in Duitsland geleverd aan toonaangevende bedrijven in ondermeer trailerbouw, machinebouw, staalbouw en toelevering.

Valk Welding, met eigen vestigingen in meerdere Europese landen, heeft op de markt van lasrobotautomatisering een onderscheidende positie verworven met flexibele automatiseringsoplossingen voor kleine serie productie. “In nauwe samenwerkling met de Japanse robotfabrikant Panasonic Welding Systems hebben we daarvoor zeer gebruiksvriendelijke software ontwikkeld, waarmee lasrobotsystemen offline geprogrammeerd kunnen worden. Daar hebben wij nog eigen ontwikkelde plug-in modules aan toegevoegd, waarmee klanten met onze lasrobots een zeer hoge inschakelduur en hoge laskwaliteit realiseren,” licht CEO Remco H. Valk toe.

“Om onze positie op de Duitse markt verder uit te bouwen willen we een eigen verkoop- en serviceorganisatie opbouwen met Duitstalige adviseurs, servicemonteurs en officemedewerkers. Daarvoor zal Jörg Gerlitzki, per 1 januari 2019 als landenmanager in dienst treden. Jörg Gerlitzki is werktuigbouwkundig ingenieur en is met jarenlange ervaring in machinebouw, lastechniek en automatisering zeer goed ingevoerd in de Duitse markt. Ons doel is in de komende 10 jaar naar 15 tot 20 medewerkers te groeien en op korte termijn een eigen vestiging met opleidingsfaciliteiten en technische ondersteuning te hebben,” vervolgt Remco H. Valk.

Met de uitbouw van de eigen verkoop- en serviceorganisatie wil Valk Welding als competente partner de dienstverlening naar haar Duitse klanten verder verbeteren en met haar expertise en innovatieve oplossingen op het gebied van robotisering, automatisering en lastechnologie, een antwoord bieden op de groeiende vraag naar hoogwaardige automatiseringssystemen.

Valk Welding heeft haar hoofdvestiging in Nederland en eigen vestigingen in Frankrijk, Denemarken en Tsjechië, van waaruit aangrenzende landen worden bediend. Vanaf januari 2019 nu ook een actieve GmbH in Duitsland. De bijna zestig jaar jonge onderneming heeft ca 150 medewerkers in dienst en verwacht met de verkoop van haar systemen en lastoevoegmaterialen dit jaar een omzet van ca 60 miljoen te realiseren.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics