Tilburg University start nieuwe bacheloropleiding gericht op ondernemerschap

0

Tilburg School of Economics and Management start per september 2020 met een nieuwe bacheloropleiding: Entrepreneurship and Business Innovation. De nieuwe bachelor is een unieke academische opleiding in Nederland die volledig focust op het starten van nieuwe ondernemingen en het stimuleren van innovatie binnen bestaande bedrijven of organisaties. Ondernemingen, bedrijfsleven en overheid worden actief betrokken bij het onderwijs.

 Uit onderzoek komt naar voren dat de behoefte aan ondernemers en ondernemende mensen in de komende decennia alleen maar zal groeien. Niet alleen zijn ondernemers de motor van economische groei, maatschappelijk georiënteerde ondernemers dragen ook bij aan oplossingen voor milieu- en sociale vraagstukken. Werkgevers hebben behoefte aan werknemers die academische analytische vaardigheden combineren met relevante kennis en ondernemerscompetenties zoals pro-activiteit, onafhankelijkheid, flexibiliteit, doorzettingsvermogen en goede communicatieve vaardigheden.

Inhoud programma

Het onderwijsprogramma is gebaseerd op drie fasen: ontwaken, ontwikkelen en versnellen. Elk jaar heeft een specifieke focus:

 Jaar 1: Ontwaken

Studenten maken kennis met de basisprincipes van ondernemerschap, bedrijfsinnovatie en strategie en zullen aan de hand van projecten theorie en praktijk met elkaar verbinden. Daarbij komen ook vaardigheden en attitudes aan bod.

 Jaar 2: Ontwikkelen

De nadruk verschuift naar alternatieve perspectieven op en specifieke contexten voor ondernemerschap. De studenten krijgen inzicht in ondernemerschap in de context van de start-up ende bestaande onderneming en tevens inzicht in duurzaam ondernemerschap.

 Jaar 3 – Versnellen

Deze fase bestaat uit een internationaal uitwisselingsprogramma of een minor, een specialisatie en een afstudeerproject om studenten in staat te stellen om dat wat ze hebben geleerd te implementeren in een echte omgeving.

 Vice-Decaan Onderwijs Jeroen Kuilman: “Ondernemerschap staat hoog in het vaandel van Tilburg University. Deze kwalitatief zeer sterke opleiding wordt dan ook gedragen door alle geledingen van de universiteit en door ondernemers en bedrijven daarbuiten. We kijken er dan ook met grote trots en vertrouwen naar uit de eerste studenten ondernemerschap in Tilburg te mogen verwelkomen voor deze voor Nederland unieke universitaire bacheloropleiding. “

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics