TheDistancer: De kracht van eenvoud

0

Maak kennis met de nieuwste innovatie op het gebied van anderhalvemetersamenleving: TheDistancer. Deze prikkelvrije stand alone en universele hanger van sleutelformaat verteld de persoon die op je afloopt, dankzij een eenvoudig stoplichtprincipe, direct of hij/zij/het zich op of binnen, precies op of buiten 1,5 meter van jou bevindt. Eenvoudiger kan bijna niet! Draag het als een broche met magneetsluiting of clip of hang het met een breekkoord om de hals.

Een nieuw bedrijf TheDistancer B.V. begint binnenkort met het vermarkten van The Distancer, een apparaatje dat moet helpen coronabesmettingen te voorkomen.

De vinding, met het formaat van een autosleutel, waarschuwt als de drager te dicht – op 1,5 meter of minder – door iemand is genaderd. Dan gaat een rood lampje branden. Een geel lampje licht op als de afstand 1,5 tot 2 meter bedraagt. Een groen lampje geeft het sein veilig. Het apparaatje kan als broche of hanger worden gedragen.

Verstandelijk gehandicapten

The Distancer is om te beginnen bedoeld voor gebruik in de zorgsector, met name om verstandelijk gehandicapten te beschermen. Momenteel test zorginstelling ’s Heeren Loo op een locatie in Apeldoorn acht proefversies van het apparaat uit. ,,Ze zijn ontzettend tevreden”, zegt Adri Hendriks, een van de ondernemers achter het nieuwe product. The Distancer is een vinding van Leon Fock. De vondst kreeg een enthousiast onthaal bij enkele ondernemers voor het plan om The Distancer verder te ontwikkelen: Adri Hendriks, Niels de Bruin van de CLB Groep (zorgtechnologie) in Raamsdonkveer en Henk Smid van hightechbedrijf Variass in Veendam. Samen hebben ze nu The Distancer B.V. opgericht.

Thuis in de zorg’

Hendriks: ,,CLB is heel goed thuis in de zorg. De Bruin zei direct: ‘Dit is een geweldige oplossing voor de geestelijke gezondheidszorg.’ Voor mensen met een verstandelijke beperking of dementie is het moeilijk te begrijpen dat ze afstand moeten houden. Dat rode lichtje is heel duidelijk. De lampjes geven de hanger bovendien iets speels dat ze leuk vinden.” Variass heeft van de vinding van Fock binnen enkele weken een handzaam apparaatje ontwikkeld en geproduceerd. Na de acht proefexemplaren die nu zorginstelling ’s Heeren Loo in Apeldoorn worden uitgeprobeerd, komen er eind volgende week 50 prototypes beschikbaar. Vervolgens worden in juli de eerste 1000 exemplaren van het definitieve ontwerp bij Variass in productie genomen waarna de serie productie wordt opgestart. En het is natuurlijk niet alleen voor de zorg een handig apparaat. Er zijn veel andere sectoren waarvoor het handig is.

Één ondernemer kwam in april 2020, dankzij eigen ervaringen, met een maatschappelijke uitdaging én een mogelijke oplossing. Drie andere ondernemers, waaronder Variass, sloten direct aan en The Distancer was geboren. Half juni 2020 vindt de eerste test bij ’s Heeren Loo plaats, waarna The Distancer in juli 2020 in productie zal worden genomen. Je ontmoette The Distancer onder andere bij Omroep Max. The Distancer wordt volledig in Nederland ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd.

Variass is een system supplier en ems-specialist (electronic manufacturing services) die hightech producten ontwikkeld, industrialiseert en produceert voor onze klanten. Wij dragen bij aan producten die er in de wereld echt toe doen. De Variass Group bestaat uit gespecialiseerde bedrijven in Drachten en Veendam, actief op de markten defensie & security, medisch en industrie.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics