Tata Steel overweegt de Britse activiteiten eventueel als geheel of in delen te verkopen.

0

Tata Steel had al aangekondigd duizenden banen te gaan schrappen in Groot-Brittannië. Het bestuur is echter tot de conclusie gekomen dat de herstructureringsplannen voor de Britse divisie te duur zijn en dat succes buitengewoon onzeker is. Daarom moet worden afgezien van voortgang met die reorganisatie.

Volgens Tata Steel kunnen de Britse activiteiten eventueel als geheel of in delen worden verkocht. Het bedrijf heeft in de afgelopen vijf jaar omgerekend zo’n 2,5 miljard euro aan afschrijvingen moeten doen op het Britse onderdeel.

Tata Steel heeft net als andere staalbedrijven in Europa te kampen met zeer lastige marktomstandigheden vanwege een zwakke vraag en het overaanbod op de markt. De Engelse tak heeft ook veel last van de waarde van de pond, euro is gedaald daar tegenover is de pond gelijk gebleven. Dat komt mede door de grote export van goedkoop Chinees staal. Ook is er sprake van hoge productiekosten in Europa, aldus Tata Steel. Het bedrijf denkt dat de moeilijke marktcondities voorlopig zullen aanhouden.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics