Tata Steel bouwt duurzame nieuwe fabriek

0

Tata Steel gaat in Geldermalsen voor dochteronderneming SAB-profiel een nieuwe fabriek bouwen voor de productie van stalen dak- en gevelpanelen. Het nieuwbouwplan omvat twee nieuwe productielijnen, die de leidende rol van SAB-profiel in de markt voor stalen profielplaten en sandwichpanelen verder zullen versterken.

De nieuwe fabriek vervangt de bestaande productielocatie in Nieuwegein. De werkzaamheden starten deze maand. De nieuwe fabriek wordt in 2019 in gebruik genomen.

“De nieuwe productielocatie stelt ons in staat om in te spelen op de aantrekkende markt voor stalen sandwichpanelen”, aldus Theo Henrar, directievoorzitter Tata Steel Nederland. “Door een vergroting van de productiecapaciteit kunnen we met onze innovatieve nieuwe producten klanten nog beter en sneller bedienen.” De markt voor sandwichpanelen trekt mede aan door toenemende isolatie-eisen, verduurzaming van bestaande gebouwen en de verplichting om asbestdaken te vervangen.

Willem Vermeulen, directeur van SAB-profiel

Regionale werkgelegenheid

“Met de keuze voor een gebouw in dezelfde regio als de huidige fabriek, kunnen de huidige medewerkers in dienst blijven”, aldus Willem Vermeulen, directeur van SAB-profiel. “We verwachten zelfs extra personeel te kunnen aantrekken. Op deze manier gaan we de regionale economie verder versterken.” De nieuwe locatie in Geldermalsen biedt voldoende uitbreidingsmogelijkheden en heeft een zeer goede aansluiting via de A15 en de A2.

Duurzaam gebouw

Bij het ontwerpen van het gebouw was duurzaamheid een belangrijk criterium. Warmtepompen maken aardgas overbodig en er komen zonnepanelen op het dak. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van energiebesparende technieken als led-verlichting, frequentieregelaars en automatisch afschakelen van apparatuur. SAB-sandwichpanelen van voorgelakt staal zorgen voor de warmte-isolatie van de gevel en zijn recyclebaar. Als coating is gekozen voor de nieuwe, revolutionaire 3-laags Colorcoat Prisma® van Tata Steel Colors.

Colorcoat Prisma®

SAB-profiel

De duurzame en innovatieve dak- en gevelbekleding van SAB-profiel wordt veel toegepast in industriële gebouwen, in logistieke distributiecentra en in een grote diversiteit aan overige gebouwen. SAB-producten zijn onder meer toegepast in Ahoy, het Thialf Stadion, de Elfstedenhal, het AZ-stadion, het nieuwe distributiecentrum van Bol.com, Filminstituut Eye en in Wildlands in Emmen. SAB-profiel (200 medewerkers) is marktleider in Nederland en heeft vestigingen in IJsselstein, Nieuwegein en Niederaula (D).

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics