Werkvoorziening Synergon gaat de ledverlichting van Innolumis Public Lighting assembleren

0

Direct na de zomer neemt Synergon de productielijn in gebruik. In eerste instantie gaan er acht mensen aan de slag, maar de verwachting is dat er op termijn ongeveer dertig mensen nodig zijn om aan de vraag naar ledverlichting te kunnen voldoen. ,,Veel gemeenten stappen over op ledverlichting”, weet Synergons accountmanager Bert Venema. ,,We denken al heel snel meer mensen nodig te hebben.”

Schroeven, bouten en moeren

Het is de bedoeling dat Innolumis de ledverlichting, inclusief kap, aanlevert. Synergon zorgt er in feite voor dat de verlichting in elkaar wordt gedraaid. ,,Wij zorgen voor de schroefjes, boutjes en moeren. Die dingen kopen we in bij regionale bedrijven, waardoor ook die profiteren van deze overeenkomst. Daarnaast moeten we de ledverlichting, inclusief kap, waterdicht afleveren. Als we dat allemaal hebben doorlopen gaat het product de deur uit en zorgt Innolumis er voor dat de verlichting uiteindelijk op de plaats van bestemming komt.”

Synergon-directeur Ed Scherbeijn is blij met de nieuwe partner. ,,Niet alleen omdat we er geld mee kunnen verdienen, maar ook omdat we nu weer een nieuwe poot aan ons bedrijf kunnen ‘hangen’. Op technisch gebied deden we nauwelijks iets. We hebben er na werk op gebied van voedsel, in- en ompak en facilitaire taken weer een nieuw onderdeel bij.”

Onderhandelingen

Aan het bereiken van de overeenkomst is een onderhandelingstraject van ongeveer acht maanden voorafgegaan. Het is de bedoeling dat de overeenkomst in september op het provinciehuis in Groningen wordt ondertekend.

Het is de tweede keer binnen een jaar dat het werkvoorzieningschap een verbintenis aangaat met een grote commerciële partij. Vorig jaar sloot Synergon een meerjarige overeenkomst af met snoepproducent Look-O-Look.

Innolumis is een van de grote nationale spelers op gebied van productie van ledverlichting. Het bedrijf uit Midden-Nederland heeft al ervaring met het samenwerken met een werkvoorzieningschap. In de thuisstad Amersfoort werkt het bedrijf samen met Metafors.

Innolumis is sinds januari 2016 in handen van Option

Jan Callewaert, oprichter en uitvoerend voorzitter van Option: ” Deze acquisitie versterkt de Option portfolio met een totaal oplossing in de snel ontwikkelende markt van Smart-City toepassingen. De vraag naar LED straatlampen groeit en wij zijn in staat met de Option CloudGate technologie slimme applicaties daaraan toe te voegen.”

“Wij zijn enthousiast om met Option samen te gaan. Ook Innolumis is met de integratie van Machine-to-Machine (M2M) oplossingen nu helemaal klaar voor de toekomst” aldus Gert Grolleman, CEO Innolumis Public Lighting.

Bron: nieuwsblad van het Noorden

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics