Symposium IMPACT: leren van best practices van lean-goeroes en -studenten

0

Gerenommeerde lean-denkers én hbo-(oud) studenten krijgen op 11 oktober de vloer om best practices te presenteren van continu verbeteren in organisaties. Een mooie gelegenheid voor industriele managers te leren van hoe andere bedrijven lean implementeren en met welk effect. Ook voor consultants die worstelen met ontwikkel- en implementatieproblemen en voor studenten die aan het begin staan van een bedrijfsopdracht op het gebied van lean, six sigma, TPM (Total Productive Maintenance), et cetera, kan deze middag heel waardevol zijn. Aldus de organisatie van het symposium ‘IMPACT – Lean leren door te doen’, het Lean-QRM Centrum van de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Aanmelden voor het symposium kan hier.

Een befaamde best practice is van Toyota. Lean-goeroe Isao Yoshino, die diverse lijn- en staffuncties gehad heeft bij het automotive-bedrijf, zal vertellen over de ontwikkeling van de Toyota-cultuur. Yoshino heeft niet alleen ervaring opgedaan in Japan: hij is langdurig en nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van NUMMI, de eerste Toyota-fabriek buiten Japan. Yoshino vertelt in een College Tour-setting – die dus alle gelegenheid biedt voor vragen uit de zaal – over zijn ervaringen en zal uniek beeldmateriaal tonen.

A3-management
Eén van de best practices van Toyota is het gebruik van ‘A3’ als communicatiemiddel, onderdeel van de A3 Lean-methode (die op een gestructureerde manier tot een oplossing leidt). Een wereld-experts op het gebied van ‘A3-management’ is de Amerikaanse Katie Anderson, een veelgevraagde lean-consultant en -spreker, dga van KBJ Anderson Consulting en verbonden aan het Lean Enterprise Institute. Zij zal op de conferentie uitleggen wat A3-management betekent en hoe leidinggevenden het kunnen gebruiken in het stroomlijnen van hun organisatie-(onderdeel). Binnen een aantal hogescholen wordt de A3-methodiek onderwezen en door studenten gebruikt in verbeterprojecten bij organisaties.

Verkiezing beste hbo-verbeterproject 2017/2018
Vanuit het hbo worden vele praktijkgerichte onderzoeken uitgevoerd bij bedrijven en dienstverlenende organisaties met als doel bedrijfsprocessen verbeteren en het inbedden van het continu verbeteren. Deze onderzoeken worden vaak door studenten, in stages, minor- en afstudeeropdrachten, uitgevoerd. Ook vanuit verschillende hbo-lectoraten wordt waardevol onderzoek uitgevoerd waarmee organisaties geholpen worden. Al deze praktijkgerichte onderzoeken bieden een schat aan informatie, best practices, over het ontwikkelen en uitvoeren van verbeterprojecten in organisaties.
Tijdens deze middagconferentie worden de best practices van de studenten van de hogescholen gepresenteerd. Ook zal de verkiezing plaatsvinden van het beste hbo-verbeterproject van het studiejaar 2017/2018.

Programma IMPACT 2018, 11 Oktober 2018, Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent.
13.00 Welkom en Introductie op het programma
13.15 College Tour: Isao Yoshino
14.15 Pauze
14.30 Presentaties van de best practices van diverse verbeterprojecten door (oud-) studenten van hogescholen – verschillende parallelle sessies.
16.00 Pauze
16.15 Keynote: A3 thinking and the role of manager as a coach for improvement, door Katie Anderson.
16.45 Bekendmaking ‘beste HBO-verbeterproject 2018’
17.00 Borrel

Aanmelden voor het symposium kan hier

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics