Startup Elfsquad Product Configurator start partnerschap met Ridder Data Systems

0

De Friese startup Elfsquad is een strategisch partnerschap gestart met ERP-ontwikkelaar Ridder Data Systems. Samen bieden ze daarmee een brede oplossing die maakbedrijven klaar moet maken voor de verwachte marktontwikkelingen in de nabije toekomst. Samen werken ze aan een visie: ’s Avonds vanaf de bank besteld, de volgende dag geproduceerd.

De product configurator van Elfsquad levert een perfecte aanvulling op de ERP-software van Ridder, dat al meer dan 35 jaar een toonaangevend ERP-systeem maakt voor maakbedrijven die klantordergestuurd werken. Een online gemaakte productsamenstelling gemaakt in de Elfsquad Product Configurator, wordt automatisch gesynchroniseerd met de ERP van Ridder, waarna de orderverwerking direct van start gaat.

Het partnerschap is ontstaat vanuit Vredo Dodewaard BV. Vredo is fabrikant van bemestings-en doorzaaimachines. Vredo heeft tezamen met Ridder veel tijd en energie gestoken in een op ERP-software gebaseerd gedegen ordersysteem. Dit systeem is inmiddels naar volle tevredenheid uitgerold binnen de organisatie. Om de commerciële slag naar de klant te kunnen maken, was Vredo op zoek naar een systeem dat de complexe producten van Vredo eenvoudig en overzichtelijk visueel kan presenteren naar de eindklant of dealer. Omdat de Elfsquad Product Configurator naadloos aansluit met Ridder’s ERP, past deze perfect in de IT-infrastructuur van Vredo. Momenteel wordt de product configurator geïmplementeerd bij Vredo Dodewaard BV.

De Nederlandse maakindustrie ziet al jaren hoe haar klanten steeds meer op hun wenken bediend wensen te worden. Zo verwachten klanten nu al steeds verder op maat gesneden producten. De verwachting is dat dit de komende jaren flink toe zal nemen. De ontwikkelingen van nieuwe technologieën komen in een stroomversnelling en duiken daarmee steeds verder de niches in. Bovendien is de verwachting dat ook de vermarkting van complexe producten als machines, apparaten en installaties, de weg naar het internet gaat vinden. Nu de economie aantrekt en bedrijven een verjonging in haar personeelsbestand doormaken, is de rol van het internet al niet meer weg te denken. Tot nog toe zetten de meeste maakbedrijven hun website alleen nog maar in om klanten zich op hun producten te laten oriënteren maar daar komt verandering in.

Voor bedrijven die een Configure to Order product aanbieden (dat klantorder specifiek kan worden samengesteld uit een palet aan varianten, opties en accessoires), heeft de Drachtense startup Elfsquad het “verkoopkanaal van 2020” ontwikkeld. Uniek hierin is dat de software niet alleen door eigen verkopers en/of dealers gebruikt kan worden, maar ook door eindklanten. De software is namelijk uit te breiden met de optionele ‘online showroom’.  Deze showroom haalt het traditionele verkoopgesprek naar internet. Eindklanten kunnen op de website van een producent aan de hand van een vraag-antwoord spel en een dynamische kennisbank zonder inhoudelijke productkennis toch zelfstandig bijvoorbeeld hele productielijnen samenstellen. Aan de hand van 3D-renders zien ze op hun beeldscherm een grafische weergave van hun samenstelling ontstaan. Vervolgens kunnen ze een offerte aanvragen van de betreffende productsamenstelling, maar bijvoorbeeld ook direct bestellen.

Ridder mag meer dan 950 maakbedrijven tot haar klantengroep rekenen en ziet veel van haar klanten zoeken naar oplossingen om hun verkoopkanalen klaar te stomen voor de toekomst. Ridder voorziet in de software van Elfsquad een mooie oplossing en verwacht dan ook een grote aanloop naar het concept dat de beide partners in de markt zetten.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics