Specialist voor elektrische voertuigsystemen Gerben Hilboldt benoemd tot CTO van Koolen Industries

0

Gerben Hilboldt, Specialist voor elektrische voertuigsystemen,   is benoemd tot chief technology officer (CTO) van het Nederlandse clean energy solutions conglomeraat Koolen Industries.
Hilboldt was voorheen de oprichter en CEO van Sioux Logena, dat voorheen Logena Automotive heette, gedurende 18 jaar.

Gerben Hilboldt

“Gerben is een echte teamspeler en heeft een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van mobiliteit en slimme stadsprojecten die goed passen in de missie van Koolen Industries om schone energieoplossingen voor iedereen beschikbaar te maken”, aldus Kees Koolen, CEO, Koolen Industries.
Hilboldt zal verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van onderzoek, ontwikkeling en technologische integratie om de inspanningen van Koolen Industries om wereldwijde mobiliteitsuitdagingen op te lossen te ondersteunen.

“Ons werk om de overgang naar schone mobiliteitsoplossingen te vergemakkelijken, die zowel elektrische voertuigen als de benodigde infrastructuur en diensten omvatten, zal het voor mensen gemakkelijker maken om op een duurzame manier te reizen”, aldus Hilboldt.
“Koolen Industries is in een goede positie om deze overgang te leiden. Als verticaal geïntegreerde groep leveren wij het volledige pakket aan consumenten, bedrijven en steden, van oplossingen voor schone energieopwekking en opslag tot elektrische voertuigen die deel uitmaken van geïntegreerde slimme transportnetwerken,” aldus Koolen.
Koolen en Hilboldt delen een passie voor de autosport, waar efficiency, gewichtsreductie en intelligente toepassingen van technologie van vitaal belang zijn voor succes, net als bij de ontwikkeling van elektrische voertuigen.

Over Gerben Hilboldt
Hilboldt werkt sinds 1996 op het gebied van automatisering van elektronische voertuigsystemen en investeert in nieuwe geavanceerde technologieën die voertuigen lichter en schoner maken.
In 2009 creëerde Hilboldt’s bedrijf de carrosserie-controller hardware, inclusief de software-implementatie en de kabelboom, voor de toekomstige City Car of the future van Gordon Murray Design, die elektrische auto’s bouwt voor bedrijven als Yamaha en Shell. In 2005 bundelde Hilboldt zijn krachten met Dale Hill, oprichter en voormalig CEO van Proterra, om ‘s werelds eerste elektrische bus te ontwikkelen, compleet met on- en off-board diagnose- en bewakingssysteem. Hij was ook verantwoordelijk voor meerdere projecten die een kilometer aan kabels in voertuigen vervangen door CAN-Bus gestuurde hard- en software. Voor de oprichting van Logena Automotive in 2001, later omgedoopt tot Sioux Logena, werkte Hilboldt voor Vialle, VDL, DAF en Volkswagen.

Over Koolen Industries
De missie van Koolen Industries is om iedereen in staat te stellen een bijdrage te leveren aan de energietransitie. Door gebruik te maken van schone energie uit wind en zon en ervoor te zorgen dat die er is wanneer je die nodig hebt, zorgen we voor een autonoom leven, onafhankelijk van het net.
Koolen Industries bouwt en investeert in een groep bedrijven die er samen voor zorgen dat duurzame energie altijd en overal beschikbaar is, waar en wanneer je die nodig hebt. Betrouwbaar en veilig. Mogelijk gemaakt door ingenieuze software.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics