Solar Team Eindhoven halverwege race koploper in klassement in World Solar Challenge en Nuon Solar Team de leidende positie in de Brigdestone Wold Solar Challenge

0

Dag drie van de Bridgestone World Solar Challenge zit erop, en daarmee is de eerste helft van de route afgelegd. Op dit moment gaat het team van de TU/e, Solar Team Eindhoven, aan kop in de Cruiser Class. Dat is te danken aan het rijden van 1.500 kilometer met vijf personen en een zeer efficiënt energieverbruik. Dat levert in het klassement namelijk de meeste punten op.

Het team wist gisteren zelfs een tijd lang met zo’n 70 km/uur te rijden alleen op de energie van de zonnepanelen, dus zonder energie uit de batterij te verbruiken. Dat betekent dat de auto een tijdlang energie-positief reed.

Lees ook de dagverslagen over de Cruiser Class op de website van de World Solar Challenge: https://www.worldsolarchallenge.org/event-information/2017_classes/cruiser_class/2017-cruiser-class-summaries

Het Eindhovense team bereikte vandaag Alice Springs, wat op circa 1.500 kilometer ligt, om 15:10 uur lokale tijd, toen het bij ons nog diep in de nacht was. Bijzonder aan de eerste helft van de 3.000 kilometer lange race is dat het team die reed met een volledige bezette zonneauto; met vijf teamleden aan boord.

Concurrenten
Hoewel het Duitse team Bochum veel snelheid maakt, wisselt het de koppositie veelal met het Eindhovense team. Bochum rijdt weliswaar hard, maar met minder personen. De andere geduchte concurrent, SunSwift, lijkt te kampen met technische problemen.

Donkere wolken
Hoewel de weersomstandigheden tijdens de eerste helft prima waren en het Solar Team Eindhoven een serieuze voorsprong heeft, is de wedstrijd nog zeker niet gereden. De etappe van Alice Springs tot aan Coober Pedy is een cruciaal stuk, met naar verwachting donkere wolken. Het deels wegvallen van de zonne-energie, door het wolkendek, maakt de komende 24 uur dan ook extra spannend.

 

Foto: Jorrit Lousberg

Ondanks een onstuimige dag in Australië, met veel wind en regen, wist het Nuon Solar Team de leidende positie op de vierde dag van de Brigdestone Wold Solar Challenge verder uit te bouwen. Met een ruime voorsprong van bijna twee uur lijkt het zevende wereldkampioenschap binnen handbereik. De studenten van het Nuon Solar Team schrijven hun succes toe aan het ontwerp van zonneauto Nuna9 in combinatie met een goed uitgedachte strategie en sterk teamwork. Toch rekent het team zich nog niet rijk: “Op zo’n laatste racedag kan echt nog van alles gebeuren.”  Volg het Solar Team deze week op TU Delft Instagram

 

 

 

 

Solar Team Twenet op de vierde plaats

Solar team Twente

Vandaag stond in Australië in het teken van de wind, waardoor de RED Shift van Solar Team Twente  de snelheid moest terugschroeven. Net voor het einde van de race is het Twentse team ingehaald door het Belgische zonneteam. Solar Team Twente eindigde deze voerde racedag op plaats 4. Na de finish kreeg Solar Team Twente slecht nieuws: het moet morgen een tijdstraf van een half uur uitdienen. “Dat is een enorme teleurstelling, zeker omdat de verschillen zo klein zijn.”

Volg het team Twente via deze Link

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics