SMC opent in 2025 een nieuw R&D-centrum in Kashiwanoha Smart City.

0

SMC Corporation opent in het najaar van 2025 het Kashiwanoha Campus New Technical Center in Kashiwanoha Smart City. Het huidige Tsukuba Technical Center van SMC wordt naar de nieuwe locatie verplaatst en uitgebreid.blank

Het nieuwe Japans technisch centrum, met de voorlopige naam Kashiwanoha Campus New Technical Center, zal beschikken over de modernste onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten en de samenwerking met technische centra wereldwijd versterken. Het complex zal het hart van SMC’s R&D vormen en wordt gebaseerd op het concept van een ‘slim wellness-kantoor’. Medewerkers kunnen er gezond en comfortabel werken in een omgeving die creativiteit en productiviteit stimuleert. Het centrum zal klanten en technisch personeel uit de hele wereld samenbrengen om geavanceerde technologieën uit te wisselen, R&D-mogelijkheden te verbeteren en innovaties tot stand te brengen.

Kashiwanoha Smart City

Het Kashiwanoha-gebied, gecentreerd in Kashiwanoha Campus Station, wil zich ontwikkelen tot Kashiwanoha Smart City, een stad met een toekomstvisie, waarin stedelijke ontwikkeling wordt gestimuleerd op basis van drie pijlers: symbiose met het milieu, gezondheid en lange levensduur en het creëren van een nieuwe industrie door middel van publieke, private en academische samenwerking.

Hoewel het gebied zich op ongeveer dertig minuten ten noordoosten van het centrum van Tokio bevindt, wordt het gekenmerkt door een natuurlijke omgeving. Het is uitstekend bereikbaar vanaf de luchthavens Haneda en Narita en het is de thuisbasis van vooraanstaande onderzoeksinstellingen in Japan, waaronder de Universiteit van Tokio, de Chiba Universiteit, het National Cancer Center Hospital East en het National Institute of Advanced Industrial Science and Technology (AIST) Kashiwa Center. Daarmee vormt het een kenniscentrum.

Yoshitada Doi, Managing Executive Officer en Senior General Manager Engineering van SMC Corporation: “De industriële componenten van SMC kunnenn bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen, zoals de opwarming van de aarde en de afname van het aantal arbeidskrachten. De vraag naar deze producten zal in de toekomst naar verwachting toenemen. Omdat het huidige Tsukuba Technical Center te klein is geworden voor onze groeiende onderneming hebben we gekozen voor uitbreiding en verplaatsing van onze R&D-basis. Kashiwanoha Smart City is vanwege zijn rijke natuurlijke omgeving, hoge concentratie van geavanceerde onderzoeksinstellingen en toegankelijke transportvoorzieningen een ideale locatie. Wij willen dat onze nieuwe R&D-locatie het centrum van innovatie wordt, waar talentvolle internationale medewerkers samenkomen in een gezonde, comfortabele en efficiënte omgeving die uitnodigt om te werken en waarin ze open kunnen communiceren met uiteenlopende mensen. Het nieuwe R&D-centrum zal onze klanten ook vertrouwen bieden op basis van ons Business Continuity Plan.”

Locatie:                                    Kashiwa stad, Chiba prefectuur (Kashiwanoha Smart City)

blank

The Dutch High-Tech high-performance ecosysteem. You can request a copy from Link magazine: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Omvang:                                  Drie gebouwen van vijf verdiepingen

Oppervlakte terrein:                  42.794 m2

Oppervlakte gebouwen:            29.407 m2

Grondoppervlakte:                    85.320 m2

Totale investering:                    EUR 823 miljoen

Aantal medewerkers:                1.300

Start bouw:                               December 2023

Oplevering:                               Augustus 2025

Ontwerp en bouw:                    Kajima Corporation

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics