SMART Photonics haalt €13M binnen voor productiefaciliteiten en knowhow

0

SMART Photonics heeft een nieuwe lening ontvangen ter waarde van maximaal €13M. Deze financiering wordt verstrekt door de Rabobank en zal in de eerste plaats worden gebruikt om de opschaling van de productie van fotonicachips verder te ondersteunen en de rol van SMART Photonics in het groeiende fotonica-ecosysteem te versterken.

“Momenteel schakelen we in ons plan om de toonaangevende foundry- en ontwikkelingspartner voor geïntegreerde fotonica te worden”, zegt CFO Maarten Wellens. “Met deze nieuwe financiering kunnen we de investering in onze productiefaciliteiten, nieuwe apparatuur en de benodigde knowhow versnellen om onze leidende positie te behouden. We kijken ernaar uit om een groeiend klantenbestand te ondersteunen, van proof of concept fase tot volledige productie”.

“SMART Photonics is een bedrijf dat perfect past bij onze Banking for Brainport strategie. Sinds de opstartfase in 2012 zijn we betrokken bij SMART Photonics. De succesvolle financieringsronde in 2020, onder leiding van Innovation Industries, heeft ons vertrouwen in het bedrijf verder versterkt”, vertelt Eerke Hoven, Director Corporate Clients bij rabobank. “Met onze financiering faciliteren we de volgende groeifase. De belangrijkste technologie van SMART Photonics, expertise op het gebied van fotonica en hightech en natuurlijk het management zijn daarbij cruciaal geweest voor de Rabobank.”

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Henri Schellen, Start & Scale-up Banker bij rabobank, vult aan: “SMART Photonics is een prachtig voorbeeld van de kansen die het ecosysteem in de Brainport regio biedt voor de regionale en nationale economie. Met vertrouwen kijken we uit naar de verdere groei van SMART Photonics.”

SMART Photonics, opgericht in 2012, heeft als doel het leven van mensen te verbeteren door overal geïntegreerde fotonica te introduceren, waarbij met klanten wordt gewerkt, van proof of concept tot volledige productie. SMART Photonics is gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.