Sirris start onderzoeksproject ‘Naar een transparante werkvloer’

0

Maakbedrijven die een digitale transformatie (Industrie 4.0) willen realiseren, moeten ICT in hun industriële productieomgeving integreren. Het connecteren van machines en het extraheren, analyseren en visualiseren van de beschikbare data is een eerste belangrijke stap om tot waardevolle toepassingen te komen.

Kmo-maakbedrijven worden geconfronteerd met een resem van opkomende (digitale) technologieën voor het connecteren van hun machines en het extraheren van geschikte data. Het is als Vlaams kmo-maakbedrijf echter niet eenvoudig om de juiste technologische keuzes te maken en het potentieel en de haalbaarheid van de beschikbare technologieën en toepassingen binnen de productieomgeving in te schatten.

Sirris lanceert een onderzoeksproject met als doel de haalbaarheid van opkomende technologieën om maakbedrijven transparanter te maken, te evalueren. Het opzet is om aan de hand van concrete testen/cases bij bedrijven de toepasbaarheid en de drempels van een technologie/oplossing te evalueren.
Sirris is op zoek naar bedrijven die graag een use-case willen uitvoeren binnen het project. Meer specifiek kmo-maakbedrijven die hun machines willen connecteren om zo data te extraheren, analyseren en gebruiken ter optimalisatie van de productie (bv. opvolgen van de status en performantie van machinepark/productiesysteem, digitalisatie van de registratie van kwaliteitsgegevens, real-time opvolgen en visualiseren van de productiestatus, aggregatie van gegevens van verschillende machines, terugkoppeling van informatie naar de operator, enz.).

Informatie over het onderzoeksproject kunt u contact opnemen met: Bart Verlinden of Pieter Kesteloot.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics