Sioux Tech Fund investeert in precisie kankerbehandeling

0

Het Sioux Tech Fund investeert de komende twee jaar, 3 miljoen euro in het HistologTM systeem voor precisie kankerbehandeling van het Zwitserse SamanTree Medical. De gepatenteerde oplossing van deze medische start-up stelt chirurgen in staat om tumoren met grotere precisie en een hoger succesratio te verwijderen tijdens een eerste operatie.

Jaarlijks worden er in Europa en de Verenigde Staten meer dan een half miljoen borstsparende operaties verricht, waarvan een kwart opnieuw moet worden uitgevoerd. Dit brengt vaak de nodige stress voor de patiënt en extra kosten met zich mee. Chirurgen moeten iedere operatie weer de perfecte balans vinden tussen het wegsnijden van voldoende weefsel (ten einde een tweede operatie te voorkomen) en het besparen van zoveel mogelijk borstweefsel.

Histolog scanner

Het bepalen van de perfecte marge gebeurt via histopathologie-microscopie. De resultaten hiervan zijn echter pas dagen na de operatie beschikbaar. SamanTree’s Histolog™ is de enige oplossing die een realtime margebeoordeling tijdens de operatie mogelijk maakt, zonder aan nauwkeurigheid te verliezen. Deze innovatieve en zeer praktische weefselscan stelt de arts in staat om kankercellen onmiddellijk op een chirurgisch monster te visualiseren en de juiste marge te bepalen.

Sioux levert naast een investering ook expertise in hightechproductie en data-analyse aan SamanTree. Sioux heeft de exclusieve productierechten van deze medische machine verkregen en helpt SamanTree met de egineering van de Histolog scanner met haar kennis op het gebied van Artificial Intelligence en Big Data.

Arnoud de Geus, Director New Business Development bij Sioux: “SamanTree’s real-time histologiesysteem gaat voor een doorbraak zorgen op het gebied van tumorchirurgie, digitale pathologie en nauwkeurige kankerbehandeling. Een ontwikkeling waar wij als Sioux graag onderdeel van zijn en aan mee willen bouwen.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.