Sioux gaat een partnerschap aan met Project March

0

Het doel: mensen met een dwarslaesie weer laten lopen.

Het studententeam van de TU Delft Project March ontwikkelt in jaarlijkse iteraties een exoskelet, waarmee ze mobiliteit wil teruggeven aan mensen met een lichamelijke beperking. Hier komt (medische) multidisciplinaire hightech samen met maatschappelijk ondernemen. Het exoskelet is een belangrijke stap op weg naar een toekomst waarin rolstoelen uit het straatbeeld verdwenen zijn.

Een prachtig project waar Sioux bij betrokken wil zijn. Voor – in ieder geval – het aankomend academisch jaar is Sioux sponsor en partner van Project March. De sponsoring bestaat deels uit een financiële bijdrage en deels uit een inhoudelijke bijdrage. Dat laatste heeft betrekking op het project Balans. Dit is een subproject binnen Project March dat zich richt op autonome stabiliteit. De piloot en het skelet zijn nu nog afhankelijk van krukken. Sioux gaat er samen met de studenten voor zorgen dat die krukken in de toekomst niet meer nodig zijn.

Aan het einde van het academisch jaar wordt er deelgenomen aan de Cybathlon, de zogenaamde paralympische bionische spelen. In deze wedstrijd gaan piloten in exoskeletten van internationale teams de strijd met elkaar aan. Binnen tien minuten moeten zij verschillende alledaagse handelingen succesvol volbrengen. Een mooi moment om te kijken waar we staan na een jaar. Team Project March strijdt jaarlijks mee voor de 1e prijs.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.