Siemens versterkt zijn leiderschap in digitaal ondernemen met de overname van Mendix

0
Siemens heeft vandaag een overeenkomst getekend om mendix te verwerven, een pionier en leider in cloud native low-code applicatie-ontwikkeling. Volgens de overeenkomst betaalt Siemens contant € 0,6 miljard om het bedrijf te verwerven. Mendix behoudt zijn eigen merk, cultuur en blijft klanten bedienen in het volledige scala van industrieën met zijn unieke platform en brede ecosysteem en gemeenschap. Siemens zal blijven investeren in de onafhankelijke productroadmap van Mendix, waarbij het zijn legacy blijft behouden als het meest innovatieve, open low-code cloudplatform. Mendix maakt deel uit van de softwaredienst van de divisie Digital Factory (DF) van Siemens, waarbij het mendix-platform ook in andere divisies wordt ingezet.
Terwijl bedrijven investeren om hun activiteiten te digitaliseren, groeit de vraag naar bedrijfsapplicaties aanzienlijk sneller dan de capaciteit van IT-organisaties om deze te leveren. Ontwikkelingsplatforms met lage codetoepassing bieden functies voor een snelle ontwikkeling, implementatie en uitvoering van toepassingen in de cloud.

Klaus Helmrich, lid van de raad van bestuur van Siemens AG

.
“We verwerven mendix om onze leidende positie in de digitalisering van de industriële wereld, die een hoeksteen is van onze Vision 2020+, uit te breiden”, zei Klaus Helmrich, lid van de raad van bestuur van Siemens AG. “Mendix is een leider in het snelgroeiende low-code-segment en hun platform zal onze klanten helpen om MindSphere nog sneller te gebruiken door de cloud-gebaseerde applicatie-ontwikkeling voor het Industrial Internet of Things (IIoT) te versnellen”, voegde hij eraan toe.

“Als onderdeel van onze digitaliseringsstrategie blijft Siemens investeren in softwareaanbiedingen voor de Digital Enterprise. Met de overname van mendix blijft Siemens zijn uitgebreide Digital Enterprise en MindSphere IoT-portfolio uitbreiden met clouddomeinexpertise, cloudagnostische platformoplossingen en zeer bekwame mensen, “zei Jan Mrosik, CEO van de Digital Factory Division.

Jan Mrosik, CEO van de Digital Factory Division

Mendix werd opgericht in 2005 in Rotterdam, Nederland en heeft zijn hoofdkantoor in Boston, Massachusetts. Het bedrijf heeft meer dan 400 werknemers en het businessmodel voor software-as-a-service zorgt ervoor dat meer dan 90% van de omzet terugkeert. Siemens verwacht dat mendix in de toekomst een sterke groei zal blijven ervaren, zowel in de bestaande klantensegmenten als in het klantenbestand van Siemens. Mendix zal de huidige cloud, IoT en Digital Enterprise softwaremogelijkheden van Siemens versnellen. Mendix zal ook zijn technologie blijven inzetten bij klanten en partners in alle verticals en technologie-ecosystemen.

“Toen we een decennium geleden pionierden op de low-codemarkt, hadden we een gewaagde visie om klanten te helpen bij het veranderen van de manier waarop ze software bouwen, maar we hadden nooit de oceanische kansen die nu voor ons liggen,” zei Derek Roos, co-directeur oprichter en CEO van mendix. “Ik ben zeer enthousiast om onze visie op een veel grotere schaal te versnellen met het ongelooflijke team, de activa, de kennis van de sector en de voetafdruk van Siemens achter ons. Als onderdeel van Siemens kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn door onze O & O-visie te versnellen , het toevoegen van een veel grotere pool van go-to-market-bronnen en het benutten van een enorme wereldwijde infrastructuur. En we zullen dit doen met behoud van onze unieke cultuur, merk en R & D-mogelijkheden die ons in staat hebben gesteld om de leider in onze ruimte te worden – I kan geen beter resultaat bedenken voor onze klanten, gemeenschap, partners en team. “

Mendix werd een leider genoemd in het Gartner “2018 Magic Quadrant voor Enterprise High Productivity Application Platform as a Service”, het meest geplaatst voor de volledigheid van visie voor het tweede opeenvolgende jaar, en een leider in het Gartner “2018 Magic Quadrant voor mobiele app-ontwikkelingsplatforms “voor het tweede achtereenvolgende jaar.

Het sluiten van de transactie is onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden en wordt verwacht in het eerste kwartaal van het boekjaar 2019. Siemens verwacht synergieën te realiseren door een combinatie van omzetgroei en verwachte margeverbetering, die een netto contante waarde vertegenwoordigt van meer dan € 0,5 miljard. Bovendien wordt verwacht dat de transactie binnen vier jaar na sluiting operationeel wordt. Derek Roos blijft CEO van het bedrijf en treedt toe tot het senior leadership-team van Siemens PLM Software.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics