SIA: Verkoop van halfgeleiders steeg, voor het eerst in bijna een jaar, met 0,3% in maart.

0

De Semiconductor Industry Association (SIA) heeft vandaag aangekondigd dat de wereldwijde verkoop van halfgeleiders in het eerste kwartaal van 2023 $ 5,2023 miljard bedroeg, een daling van 8,7% in vergelijking met het vierde kwartaal van 2022 en 21,3% minder dan het eerste kwartaal van 2022. De omzet voor de maand maart 2023 steeg met 0,3% ten opzichte van februari 2023. De maandelijkse verkopen worden samengesteld door de World Semiconductor Trade Statistics (WSTS) -organisatie en vertegenwoordigen een voortschrijdend gemiddelde van drie maanden. SIA vertegenwoordigt 99% van de Amerikaanse halfgeleiderindustrie naar omzet en bijna tweederde van niet-Amerikaanse. chipbedrijven.

blank

The Dutch High-Tech high-performance ecosysteem. You can request a copy from Link magazine: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

“De verkoop van halfgeleiders bleef in het eerste kwartaal van 2023 dalen als gevolg van marktcycliciteit en macro-economische tegenwind, maar de verkoop op maandbasis steeg in maart voor het eerst in bijna een jaar, wat optimisme biedt voor een herstel in de komende maanden”, aldus John Neuffer, president en CEO van SIA.

Regionaal steeg de maand-op-maandomzet in Europa (2,7%), Azië-Pacific/All Other (2,6%) en China (1,2%), maar daalde in Japan (-1,1%) en Noord- en Zuid-Amerika (-3,5%). De omzet op jaarbasis daalde in alle regio’s: Europa (-0,7%), Japan (-1,3%), Noord- en Zuid-Amerika (-16,4%), Azië-Pacific/All Other (-22,2%) en China (-34,1%).

Voor uitgebreide maandelijkse halfgeleiderverkoopgegevens en gedetailleerde WSTS-prognoses, kunt u overwegen het WSTS-abonnementspakket aan te schaffen. Voor gedetailleerde historische informatie over de wereldwijde halfgeleiderindustrie en -markt, kunt u overwegen het SIA Databook te bestellen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics