Seminar: Smart Industry en Smart Projects in HAN Hoger Onderwijs

0

Seminar Smart Industry vrijdagmiddag 26 januari 2018

In de Serie ‘Smart Industry en Smart Onderwijs, een paar apart?’ dit keer:
Foutloos, flexibel, klantspecifiek en altijd op tijd ontwikkelen en produceren. Die potentie heeft een smart factory. Zo’n fabriek vergt investeren in slimme, digitale technologie én de mensen die ermee om weten te gaan. Menig industrieel ondernemer erkent in woorden de noodzaak, maar komt nog niet tot daden. Tegelijk leidt het onderwijs steeds meer digital natives op, millenials en jongeren van de generatie Z, geboren met de smartphone in de hand. Om de Nederlandse industrie concurrerend te houden én pas afgestudeerden een uitdagende werkomgeving te bieden moeten ondernemers en onderwijsinstellingen de handen ineen slaan en zorgen voor een goede wisselwerking. Waarbij kennis van het digitale domein naar de praktijk vloeit en de praktische ervaringen ermee hun weg terug vinden naar het onderwijs.

Centraal in seminar ‘Smart Industry en Smart Projects in HAN-Hoger Onderwijs ‘ staat de vraag hoe industrie en onderwijs elkaar in de digitaliserende wereld kunnen versterken. Enkele vooraanstaande HAN lectoren, uit het praktijkgerichte onderzoek in het hoger onderwijs , geven hun visie op hoe die brug het best geslagen kan worden.
Vervolgens tonen leidinggevende van industriele bedrijven, samen met studenten techniek/economie & management, aan de hand van concrete toepassingen in projecten hoe zij de industrie slimmer hebben gemaakt.

In en doorlopend na de pauze presenteren studenten posters en casus-producten. Bedrijven presenteren met posters of kleine stands hun aanbod aan smart jobs en (afstudeer)projecten.

Voor wie?
Dit seminar is bedoeld voor industriële managers en studenten en docenten van de faculteiten Techniek en Economie & Management.

Programma

Plenair
Tijd Onderwerp Spreker (m/v)
13.30 Ontvangst
14.00 Smart IIndustry in de Smart Regio van de HAN Lector Network Applications, Rene Bakker
14.20 Smart in Productieprocessen Lector World Class Performance, Jannes Slomp
14.40 Smart Mobility Lector Smart Mobility, Frans Tillema
15.00-16.30 Pauze

Netwerken
15.30-17.00 Presentatie Smart Room en posters Casus Internet of things
Presentatie bedrijven
15.30-17.00 Project presentaties in paralleltracks: Studenten Minor Smart industry (zie brochure)
Presentatie bedrijven
17.00.18.00 HAN-borrel Smart Industry 2018
Presentatie bedrijven

Project Presentaties
Er is worden 18 project presentaties gehouden (zie bijgaande brochure) in een grote diversiteit van bedriven en Smart toepassingen.
De presentaties worden in zes tracks parallel uitgevoerd. U kunt naar belangstelling en keuze 3 presentaties in wisselende tracks volgen.

Presentaties Smart Room en Posters Internet of Things
In een doorlopende tentoonstelling vanaf 15.00-17.00 zijn er korte demonstratie en presentatie van toepassingen in een Smart Room.
In een poster tentoostelling tonen studenten hun eigen casus in een toepassing van Internet of Things.

Wanneer en waar
Het seminar wordt gehouden op vrijdag 26 januari 2018 van 13.30u tot 18.00u in het gebouw van de Faculteit Techniek op de HAN-campus in Arnhem. Adres: Ruitenberglaan 26, 6828 CC Arnhem.

Organisatie
U bent deze middag de gast van de HAN-opleiding Smart Industry (www.han.nl) en Link Magazine (www.linkmagazine.nl) die dit seminar samen organiseren. Wij verzoeken u als belangstellende om uzelf aan te melden voor 23 januari om alle aanvragen te kunnen verwerken en u goed te kunnen ontvangen.

Aanmelden en Informatie
Voor aanmelding of meer informatie kunt u via mail of telefonisch contact opnemen met:
• Deny Smeets: Deny.Smeets@han.nl; T: +31-6-10018121.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics