Scheidend ceo zet de koers voor KTR op Industrie 4.0??

0

Duitse bedrijven kunnen niet concurreren op prijs, daarom moeten zij hun processen efficiënter en sneller maken, om de time-to-market van innovaties te verkorten’

Per 1 juni heeft Josef Gerstner (67) afscheid genomen als ceo van KTR, de Duitse fabrikant van aandrijfcomponenten. Hij geeft het roer over aan Andreas Nauen, die de ingeslagen strategische koers richting Industrie 4.0 zal vervolgen. ‘Want Industrie 4.0 is een must voor West-Europese en zeker voor Duitse bedrijven die niet kunnen concurreren op prijs en daarom moeten zorgen dat hun processen efficiënter en sneller worden, om de time-to-market van innovaties te verkorten’, licht Gerstner toe.

KTR’s verkoopproces is reeds gedigitaliseerd: de specifieke klantwensen worden met een configurator direct omgezet in een CAD-file. ‘En een paar weken geleden hebben we de tweede stap voltooid met het installeren van CAM-gestuurde metaalbewerkingsmachines in onze fabrieken. De CAD-data worden nu omgezet in CAM-data waarmee de productiestraat wordt aangestuurd.’ De volgende ‘Industrie 4.0-stap’ wordt nu gezet: robotisering van de assemblage, gevolgd door de implementatie van een computer aided logistics system waarmee ook de complete logistiek richting eindklant gedigitaliseerd wordt. Ten slotte zullen ook de eigen producten Industrie 4.0-compliant worden gemaakt. ‘Wij hebben reeds, speciaal voor windturbines, een koppeling op de markt gebracht die is uitgerust met zelfontwikkelde sensoren die de klant veel informatie geven over het functioneren van de turbine. De komende vijf jaar zullen wij veel investeren in het connected maken van ons assortiment’, zo schetst Gerstner de plannen waaraan onder zijn opvolger uitvoering zal worden gegeven.

nauenAls lid van de adviesraad blijft hij daar nauw bij betrokken. Voorts gaat Gerstner zijn kennis en ervaring als zelfstandige consultant inzetten voor het begeleiden van starters, reorganisaties en overnames en fusies. Zijn opvolger Nauen (51) komt van het Duitse bedrijf Senvion waar hij sinds 2015 ceo was. Eerder werkte hij in diverse managementfuncties voor Siemens.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics