Scania en defensie ondertekenen contract voor de levering van 2037 in Nederland geproduceerde voertuigen.

0

Scania Nederland B.V. en Defensie Materieel Organisatie hebben het contract ondertekend tot levering van 2037 New Generation Scania’s aan de Nederlandse strijdkrachten. In het contract is ook een unieke serviceovereenkomst opgenomen waarin Scania en Defensie samenwerken aan het onderhoud aan de voertuigen. Deze serviceovereenkomst heeft een looptijd van 10 jaar. Alle voertuigen zullen geproduceerd worden door Scania Production Zwolle. Het dealernetwerk van Scania Nederland zal verantwoordelijk zijn voor de service en het onderhoud. De totale order zal bij de Nederlandse Scania-organisatie en de toeleveringsbedrijven een aanzienlijke impuls geven aan de werkgelegenheid. Deze order is de grootste defensieorder in de geschiedenis van Scania.

De voertuigen zullen vanaf eind 2018 worden geleverd in het kader van de Defensiebrede Vervanging Operationele Wielvoertuigen en omvat 2-, 3- en 4-assige 5-, 10- en 15-tons All Wheel drive trucks voor zeer uiteenlopende toepassingen. De basis van de voertuigen wordt gevorm door het zeer brede modulaire concept van Scania. De voertuigen zullen aanvullend worden voorzien van de nodige bijzondere equipment. De order omvat tevens de levering van 185 gepantserde wisselcabines. Bij inzet van de voertuigen in risicovolle gebieden kunnen de cabines gemonteerd worden om de militaire chauffeurs te beschermen tegen zowel projectielen, landmijnen als bermbommen. De trucks zullen bij alle krijgsmachtdelen binnen Defensie worden ingezet.

Alle voertuigen zullen worden uitgerust met een zuinige Euro 6 motor die ook bij inzet in gebieden waar alleen kwalitatief mindere diesel voorhanden is, probleemloos zijn werk doet.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics