SAP en Endress+Hauser gaan samen nieuwe digitale, intelligente diensten bieden

0

SAP en Endress+Hauser gaan intensiever samenwerken bij de ontwikkeling van IIoT-applicaties (IIoT = Industrial Internet of Things) voor de procesindustrie. Dit hebben SAP, marktleider op het gebied van zakelijke software, en Endress+Hauser, gespecialiseerd in meettechnologie voor de proces- en laboratoriumindustrie, aangekondigd tijdens de ACHEMA in Frankfurt, ‘s werelds belangrijkste vakbeurs voor de procesindustrie. De bedrijven zijn van plan om in de toekomst nauwer samen te werken aan de ontwikkeling van gezamenlijke oplossingen, sales en klantimplementatie.

Het doel is om de veldinstrumenten van Endress+Hauser als digitale tweelingen volledig te integreren in het SAP-cloudplatform. De bedrijven willen de diensten en slimme apps van het Leonardo-systeem van SAP optimaal combineren met het IIoT-aanbod van Endress+Hauser. Het idee is om master- en sensordata en meetwaarden te integreren in de bedrijfssystemen, logistieke processen en productieprocessen van klanten en om nieuwe digitale diensten te ontwikkelen die gericht zijn op voorspellend onderhoud en voorspellende kwaliteit. Een open platform vormt de basis van deze aanpak.
‘Twee innovatieve bedrijven bundelen hun krachten met als doel de end-to-end OT/IT-integratie van veldinstrumenten in de bedrijfsprocessen te realiseren’,  aldus Hala Zeine, hoofd Digital Supply Chain & Manufacturing bij SAP. ‘Als het aankomt op digitalisering, zullen juist díe bedrijven succesvol zijn die hun systemen rechtstreeks weten te koppelen aan bedrijfsprocessen. Zodoende kunnen ze op betrouwbare wijze de klassieke automatiseringspiramide volledig omzeilen’ verklaart Matthias Altendorf, CEO van de Endress+Hauser Group. ‘Wij hebben dezelfde visie als SAP en willen deze strategie implementeren, zodat onze klanten daarvan de vruchten kunnen plukken.’
De rol van Endress+Hauser in dit samenwerkingsverband behelst het leveren van kennis van veldinstrumenten (cruciaal voor exploitanten van installaties) in de vorm van digitale diensten. Dit wordt bewerkstelligd door de bestaande IIoT-diensten van Endress+Hauser en het SAP-platform middels een gestandaardiseerde aanpak te integreren. Endress+Hauser ondersteunt de digitaliseringsstrategie van alle klanten, van de eerste opzet en het automatisch updaten van een digitale tweeling in de gehele levenscyclus van een product tot en met de end-to-end connectiviteit van de sensor met het IT-platform van SAP.
Het Leonardo-systeem van SAP biedt concrete voordelen als innovatieplatform. In het SAP Asset Intelligence Network worden veldinstrumenten weergegeven als digitale tweelingen, die de basis vormen voor integratie in de bedrijfsprocessen van de klant. Met behulp van SAP Leonardo-technologieën zoals machine learning, analytics en blockchain, kunnen intelligente diensten flexibel ingeschakeld worden voor de productieomgeving. Dankzij innovaties op het gebied van onderhoud en optimalisering kunnen klanten twee primaire doelstellingen realiseren: operationele kosten terugdringen en de productiviteit verhogen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics