Robotisering: ook iets voor u?

0

Op 23 juni vindt in het Robotics Experience Center in Almelo een bijeenkomst plaats voor de traditionele maakindustrie. Onder de noemer ‘Robotisering: Ook iets voor u – smart up your production with robotics’ willen de partners van RECap (Robotics Experience Center Als Proeftuin) laten zien hoe bedrijven in Nederland kunnen blijven produceren door al tegen een geringe investering een stap te maken in robotisering en automatisering, en hun medewerkers klaar te stomen voor het werken in productieomgevingen met robots.

Door middel van praktijkverhalen van de gerenommeerde productiebedrijven Vernay Europa en Wouter Witzel Eurovalve krijgen de deelnemers inzicht in de mogelijkheden van het toepassen van robotica in hun bedrijf. Demonstraties van de nieuwste technologie op robotica- en automatiseringsgebied zjin er van ESPS en Conway Nederland, van cobots tot zelf lerende camerasystemen. Universiteit Twente en Wittenborg University of Applied Sciences leggen in workshops uit hoe om te gaan met veranderende werkomstandigheden en ontwikkeling van bestaande werknemers binnen smart industry. In speeddates van vijftien minuten met ESPS, Conway, Vernay en/of Wouter Witzel leren bedrijven hoe robotisering en automatisering zijn toe te passen.

RECap

Vanuit het Europese subsidieprogramma OP Oost 2014-2020 heeft het RECap-project vorig jaar een financiële bijdrage ontvangen. Dit RECAP project is een samenwerking tussen de mkb-ondernemingen ESPS en Conway Nederland, industriële eindgebruikers Vernay Europa en Wouter Witzel Eurovalve en de kennispartners Universiteit Twente en Wittenborg University. Hun gemeenschappelijke doel is het ontwikkelen van het REC, een initiatief van ESPS, tot het Oost-Nederlandse kennis- en innovatiecentrum voor toepassing van roboticatechnologie in geavanceerde productieprocessen. Het REC richt zich hierbij vooral op de sector High Tech Systems and Materials (HTSM) en de maakindustrie. ESPS is penvoerder van het project.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics