Richard Goossens nieuwe voorzitter TU Delft Health Initiative

0

Per 1 april is professor Richard Goossens benoemd als voorzitter van het TU Delft Health Initiative. Richard Goossens volgt hiermee professor Lucas van Vliet op, die deze rol vanaf de start van het TU Delft Health Initiative in 2009 vervulde en sinds 2016 decaan van de faculteit Technische Natuurwetenschappen is.

Richard Goossens werkt vanaf 1996 bij de faculteit Industrieel Ontwerpen (IO) en is sinds 2009 hoogleraar Physical Ergonomics bij de afdeling Industrial Design. Hij is, als afgevaardigde van de faculteit IO, sinds 2009 ook betrokken bij het TU Delft Health Initiative en werd in 2014 tevens benoemd tot Medical Delta hoogleraar.

Richard Goossens wil zich richten op het stroomlijnen en verder uitbouwen van de samenwerking in de thema’s. ‘Een mooie uitdaging, want onder Lucas van Vliet is het aantal health gerelateerde onderzoekers en studenten aan de TU Delft bijna verdubbeld’, aldus Goossens.

Rector Magnificus Karel Luyben is zeer content met de nieuwe voorzitter: ‘Richard Goossens draagt de gezondheidstechnologie en het daaraan gerelateerde onderwijs en onderzoek een zeer warm hart toe en zal met grote maatschappelijke betrokkenheid het boegbeeld vormen voor het TU Delft Health Initiative’.

Het Delft Health Initiative is een van de vier Delft Research-Based Initiatives die het onderzoek van de TU Delft ontsluiten voor en afstemmen op actuele vraagstukken in de maatschappij.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics