Renishaw laat op EMO Hannover intelligente oplossingen voor smart industry zien

0

Precisie- en productietechnologiebedrijf Renishaw showt op EMO Hannover (16 tot en met 21 september) op drie stands allerlei slimme technologieën en oplossingen voor intelligente procescontrole. Het gaat onder meer om snelle meetsystemen met meerdere sensoren, nauwkeurige en snelle producten voor tastermetingen op bewerkingsmachines, flexibele systemen voor vergelijkend meten op de werkvloer, nieuwe kalibratie- en encoderinnovaties voor machinebouwers, en nieuwe oplossingen voor additief produceren.

 EMO Hannover heeft dit jaar als thema ‘Smart technologies driving tomorrow’s production’. Op de Renishaw-stands zijn de voordelen van smart industry te zien. Wat levert bijvoorbeeld het verzamelen en beheren van talrijke data over apparaten, processen en producten op? Paul Maxted, directeur industriële meettoepassingen bij Renishaw: ‘Slim produceren is nu een actueel thema, maar Renishaw is al ruim 25 jaar bezig met het uitwerken en toepassen van principes uit de ‘slimme fabriek’ in onze eigen productieactiviteiten. Vakbeurzen zoals EMO Hannover bieden een ideaal podium om onze eigen ervaringen en inzichten te delen met bezoekers uit allerlei industriële sectoren, en om onze rol als partner voor innovatief produceren te versterken.’

 In de zone ‘Metrology and Quality Assurance’ in hal 6 heeft Renishaw zijn grootste stand (D48). Hier kunnen bezoekers het prijswinnende Renishaw REVO® 5-assig meetsysteem in actie zien. Het systeem voert hoogwaardige inspecties van vele afmetingen uit, inclusief een analyse van de oppervlaktekwaliteit. Hier staat ook de nieuwe reeks OPTiMUM™ diamanten styli van Renishaw: die reeks is specifiek ontwikkeld voor gebruik in meettoepassingen die een zeer slijtvaste stylus vereisen. Verder wordt de nieuwste SPRINT™-technologie van Renishaw getoond – het gaat om zeer nauwkeurige tastersystemen om op bewerkingsmachines snel producten in te stellen en bewerkingsprocessen te controleren.

Renishaw introduceert de NC4+ Blue, die voortbouwt op het succes van de vernieuwde reeks NC4 gereedschapinsteltasters die op EMO Hannover 2017 gelanceerd werd. Het is de nieuwste ontwikkeling van deze meettaster voor contactloos gereedschap instellen en vormt een stap voorwaarts in de nauwkeurigheid van gereedschapmeting. Vergeleken met bronnen voor rode laser bij conventionele contactloze gereedschapinsteltasters heeft blauwe laser (patent is aangevraagd) een kortere golflengte: dat resulteert in betere diffractie-effecten en optimale laserbundelgeometrie. Dit maakt meting van zeer kleine gereedschappen mogelijk. Voor machinebouwers en fabrikanten die op zoek zijn naar robuuste en beproefde oplossingen voor automatische procescontrole zijn er verder onder meer de hoogwaardige optische, magnetische en laserencoders.

Op diezelfde stand D48 in hal 6 introduceert Renishaw zijn allereerste Solutions Bar. Bezoekers kunnen het Renishaw-team allerlei vragen stellen over procescontrole, meetproducten of productiekwesties.

In hal 3 (stand E36) richt Renishaw zich in de zone ‘Precision Tools’ op technologie voor slim produceren in de sector metaalverspaning. Met zijn demonstratie-bewerkingscel demonstreert Renishaw hoe automatisering, meting en terugkoppeling in alle productiefasen controle over het proces geven. De cel laat zien hoe complementaire technologieën gedurende het fabricageproces van een CNC-bewerkt onderdeel kunnen bijdragen aan het bereiken van hoge productiviteitsniveaus en productiemogelijkheden. Op de Renishaw-stand in hal 9 (stand I23), in de zone ‘Additive Manufacturing’, zijn nieuwste systemen en oplossingen te zien voor additief produceren. Zo wordt onder meer live gedemonstreerd hoe multi-lasersysteem RenAM 500Q metalen componenten opbouwt.  

‘Om concurrerend te blijven, moeten fabrikanten onderdelen bewerken binnen nauwere toleranties. De productlevenscycli worden korter, de consumentenvraag verandert steeds sneller’, aldus Rainer Lotz, vice-president EMEA van Renishaw. ‘Dit vraagt om een reeks intelligente oplossingen voor procescontrole in de gehele fabriek, om herhaling van hoog niveau te garanderen. Dat is waar Renishaw waarde kan toevoegen. EMO Hannover 2019 biedt ons een podium om te laten zien hoe wij onze partners in de wereld kunnen helpen in het toepassen van verregaande automatisering en connectiviteit in hun productieprocessen.’ 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics