Relement haalt 1 miljoen euro op voor startkapitaal om hernieuwbaar coatingingrediënt op te schalen

0

Duurzaam chemiebedrijf Relement kondigt aan dat Brabant Startup Fonds (BSF), de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) en TNO als vroege investeerders aanschuiven. Smart Industries Fund, beheerd door Innovation Industries, investeerde vorig jaar al in Relement. Daarnaast heeft de Rabobank onlangs een innovatielening verstrekt aan Relement. Het totale investeringsbedrag bedraagt 1 miljoen euro.

Deze investering stelt Relement in staat om door te gaan met het opschalen van zijn lanceringsproduct genaamd bio MPA. Het zal ook precommerciële proeven mogelijk maken met geselecteerde koplopers van coatingharsklanten. Bio MPA is een uniek biobased chemisch ingrediënt. Het biedt de ontbrekende schakel om biobased alkydcoatings te maken . Door ingrediënten op basis van fossiele olie te vervangen, wordt een aanzienlijke vermindering van de CO2-voetafdruk van de coating bereikt. Bovendien zal bio MPA de belangrijkste eigenschappen van verf en coating verbeteren, zoals krasbestendigheid.

Programma masterclass 13 oktober.

Duurzaam chemiebedrijf Relement kondigt aan dat Brabant Startup Fonds (BSF), de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) en TNO als vroege investeerders aanschuiven. Smart Industries Fund, beheerd door Innovation Industries, investeerde vorig jaar al in Relement. Daarnaast heeft de Rabobank onlangs een innovatielening verstrekt aan Relement. Het totale investeringsbedrag bedraagt 1 miljoen euro.

Link magazine editie april 2022 thema OOK HET MKB MOET
‘PARIJS’ HALEN. HOE? Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Roger Blokland, CEO Relement: “Het Relement-team is erg blij met de ondersteuning van onze investeringspartners. Deze vroege en lokale investeerders onderschrijven onze missie, namelijk het leveren van duurzame chemische ingrediënten voor alledaagse producten die moeilijk te recyclen zijn. De chemische industrie staat aan de vooravond van een enorme verandering in de richting van duurzame producten en Relement zal een oplossing bieden voor belangrijke markten.”

Relement, een spin-off van TNO , bouwt voort op 7 jaar onderzoek en ontwikkeling van TNO. Relement zal duurzame chemische ingrediënten leveren voor alledaagse producten zoals coatings, lijmen, isolatiematerialen, smeermiddelen en nog veel meer. Dit zijn zeer moeilijk te recyclen producten en vereisen betere, duurzamere ingrediënten om hun CO2-voetafdruk te verlagen. Relement zal duurzame chemische ingrediënten aanbieden die zijn gemaakt van lokaal geproduceerde niet-eetbare landbouwresten, niet van fossiele olie.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.