Provincie Limburg investeert 2,7 miljoen euro in LimburgAgrofood

0

Het programma LimburgAgrofood is van start gegaan. Een driejarig provinciaal programma, gericht op de versterking van de agrofoodsector in Limburg. LIOF voert het programma uit. Aan het woord zijn Niek Theunissen en Frans Broeders van het team Agrofood binnen LIOF.

Frans: “De Provincie investeert met dit programma 2,7 miljoen euro om Limburgse agrofoodondernemers te ondersteunen en de agrofoodsector in Limburg verder te versterken. LimburgAgrofood biedt een samenhangend geheel van activiteiten en financiële ondersteuningsinstrumenten. Binnen LIOF is een team Agrofood opgezet, onder meer gericht op het uitvoeren van het programma. Bijkomend werkt een deel van het team met, op en voor de Brightlands Campus Greenport Venlo aan het versterken van de sector.”

Het programma LimburgAgrofood is opgezet naar analogie van de succesvolle programma’s LimburgMakers en LimburgLogistiek. Deze programma’s worden eveneens uitgevoerd door LIOF.
Niek: “Ook bij LimburgAgrofood staat de ondernemer centraal. Bij LIOF staan we klaar om ondernemers te informeren over nieuwe business kansen, deze kansen en andere innovatieve ideeën van ondernemers om te zetten naar een concreet project, en de ondernemer te helpen bij het uitvoeren van het project, ook met financiële support.”

De ambitie is duidelijk. Volgens gedeputeerde Hubert Mackus is het doel om gedurende de driejarige looptijd van het programma 90 bedrijven met hun concrete projecten te ondersteunen. Hiermee is een bedrag gemoeid van ten minste 5,4 miljoen euro, inclusief de bijdragen van de ondernemers zelf. Aan het einde van het programma zullen totaal zo’n 300 bedrijven aan het programma verbonden zijn.

Niek: “Hiermee raken we ook een belangrijk aspect van LimburgAgrofood, namelijk community building. Wij willen de ondernemers in de sector onderling verbinden, zowel binnen als buiten de eigen branche, en met bijvoorbeeld kennis- en onderwijsinstellingen. Kennis en netwerk vormen belangrijke componenten die de ondernemer verder helpen. Met een veelheid aan bijeenkomsten vanuit het programma en van andere partijen die actief zijn rond de sector agrofood zullen we hier volop gaan inzetten en zo deze community opbouwen. Belangrijk hierbij is een binnenkort te lanceren digitaal platform.”

Frans: “Al deze inspanningen moeten leiden tot een versterking van de sector. En dat is belangrijk voor de groei van Limburg. Er zal veel aandacht zijn voor actuele thema’s en markt- en technologie ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan future farming en veilige en gezonde voeding. Maar we zullen ook kijken hoe de sector gebruik kan maken van de ontwikkelingen bij de sectoren logistiek en maakindustrie. En natuurlijk ook andersom.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics