Professionals en studenten worden uitgedaagd om producten te (her)ontwerpen voor 3D metaalprinten

0

Industrieel 3D printen of additive manufacturing groeit exponentieel. Zelfs voor serie productie in lucht- en ruimtevaart, automobielindustrie, medische implantaten en high tech onderdelen wordt 3D printen ingezet. Gewichtsbesparing, ‘mass customization’, doorlooptijdverkorting en prestatieverbetering zijn de belangrijkste drijfveren voor toepassing in een groeiend aantal industrieën. De sleutel tot het succes van deze innovatieve toepassingen ligt bij de ontwerper die in het ontwerp maximaal gebruik moet maken van de mogelijkheden die deze nieuwe productietechnologie biedt. 3D printen biedt ongeëvenaarde vrijheid en om unieke eigenschappen mee te geven aan het product: dunne wanden, lichtgewicht honingraatstructuren, vormvrije kanalen in het onderdeel, integratie van diverse functies en personaliseren van individuele producten.

Om de groei van het aantal voorbeelden van deze innovatieve 3D print toepassingen te stimuleren en andere industrieën te inspireren, presenteert Additive Industries de derde editie van de Additive World Design for Additive Manufacturing Challenge. Professionals en studenten gaan de strijd aan in twee categorieën. Zij worden uitgedaagd om een technisch en/of industrieel product uit hun dagelijkse omgeving te herontwerpen voor 3D printen. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Additive World Conference op 15 maart 2017 in Eindhoven.

Additive Industries presenteert de 3de editie van Design Challenge

Partners van deze Design for Additive Manufacturing Challenge zijn leidende CAE technologie ontwikkelaar (voor bijvoorbeeld Topologie Optimalisatie software) – Altair Engineering, Ultimaker – een Nederlandse producent van consumenten 3D printers, Autodesk en CECIMO. De deelnemers worden ondersteund door het Additive Industries team dat hulp biedt bij het optimaliseren van het productontwerp. De winnaars in beide categorieën mogen een Ultimaker 3D printer mee naar huis nemen. Daarnaast worden de winnende ontwerpen geprint in metaal. Op www.additiveworld.com is meer informatie te vinden over de Design Challenge, de beoordelingscriteria en de inzending van een ontwerp.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics