Partners: Safran en Undagrid ontwikkelen sensor voor luchtvaart inflight catering

0

Safran presenteert SOPHY, dé innovatie om de kwaliteit in inflight catering te verhogen.

SOPHY (‘kennis’ in klassiek Grieks) is een sensor oplossing die op iedere vliegtuigtrolley gebruikt kan worden. Het biedt luchtvaartmaatschappijen de mogelijkheid om hun complete catering proces te verbeteren en in te spelen op de passagiersbehoefte van de toekomst.

Door SOPHY krijgen luchtvaartmaatschappijen relevante informatie die hen in staat stelt direct te handelen gedurende het catering proces, de interne efficiency te verhogen en tegelijkertijd het resultaat te verbeteren. De belangrijke operationele en bedrijfsmatige indicatoren uit het catering proces, zoals overdracht, reiniging, voedselkwaliteit, beschikbare vloot en onderhoudsgegevens worden door de oplossing geboden.

Bij de ontwikkeling van SOPHY is vanzelfsprekend rekening gehouden met de uitdagende omstandigheden waaraan een trolley dagelijks wordt blootgesteld. Elk apparaat is waterdicht, bestand tegen hoge temperaturen en ontworpen voor dagelijks gebruik in de luchtvaart. De sensor is eenvoudig aan te brengen in bestaande en nieuwe trolleys en natuurlijk voldoet SOPHY aan wereldwijde regelgeving en vereisten rondom certificering.

Ontworpen in samenwerking met Undagrid

De bewezen technologie is ontwikkeld in samenwerking met het Nederlandse bedrijf Undagrid. Undagrid is gespecialiseerd in Internet of Things oplossingen voor onder meer de  luchtvaartindustrie en levert reeds op meer dan 20 luchthavens wereldwijd haar oplossingen.

Norman Jordan, CEO Safran Cabin verklaart: ‘Door ons partnership met Undagrid kunnen wij onze klanten ondersteunen met een oplossing die daadwerkelijk inzicht geeft in hun volledige catering proces. Dit product stelt hen in staat hun dagelijkse operatie te verbeteren.’

‘De lancering van SOPHY is het resultaat van onze nauwe samenwerking. Safran heeft haar visie getoond vanaf het initieel ontwerp tot en met de uiteindelijke marktintroductie. Door hun overtuiging heeft Safran de connected trolley in korte tijd op de kaart gezet, hetgeen een prestatie is in de luchtvaart’, aldus Rolf van de Velde, CEO van Undagrid.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics