Orange Climate versterkt positie door overname Inteco in markt van klimaatplafonds.

0

Orange Climate, ontwikkelaar en producent van duurzame klimaatsystemen, heeft overeenstemming bereikt over de overname van Inteco. Orange Climate versterkt hiermee haar positie in de Nederlandse markt voor klimaatplafonds en die in andere delen van Europa. Inteco levert binnenklimaat oplossingen en maakt daarbij gebruik van klimaatplafonds, inductie-units en Phase Change Materials (PCM) plafonds. Inteco realiseert een omzet van circa € 20 miljoen. Orange Climate verwacht hiermee te groeien naar € 100 miljoen.

Orange Climate (OC) is een Nederlands familiebedrijf. Ze ontwikkelt en produceert innovatieve en duurzame (onderdelen van) klimaatbeheersing voor gebouwen. Orange Climate bestaat uit OC Autarkis, OC Verhulst, OC IMP Klima, OC Waterloo, OC Agri en OC Waterloo Middle East. Ieder vakspecialist in hun eigen (lucht of energie) expertise met verkoopkantoren binnen en buiten Europa. Met vijf productielocaties in Nederland, Slovenië en het Midden-Oosten is Orange Climate een toonaangevende internationale speler. “Met de overname van Inteco versterken wij onze positie in Europa. Deze stap draagt bij aan onze missie om heel Europa te voorzien van een gezond en duurzaam binnenklimaat,” zegt William Baars, Algemeen Directeur van Orange Climate. “Wij verwachten dat de markt voor klimaatoplossingen de komende jaren door zal groeien. De behoefte aan een comfortabel en gezond binnenklimaat in gebouwen neemt toe. Als expert in gezonde luchtsystemen hebben we met de overname van Inteco nu tevens de expertise en productie van watervoerende klimaatplafonds in huis.”

blank

Link magazine editie oktober 2022 | jaargang 24 thema: Afspraken maken en ze ook nakomen. Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

blank

Op donderdag 24 november 2022 0m 15.30 ontvangen wij onze gasten bij Boerderij Mereveld te Utrecht heeft de zaal het voor het zeggen en kiest de awardwinnaars van 2022 na Link Magazine’s ‘Wie zijn jouw échte partners?’- talkshow. Meldt u aan voor 24 november.

Inteco is een Nederlands bedrijf met het hoofdkantoor en productiefaciliteit in Boxtel. Inteco is al 25 jaar specialist is op het gebied van metalen klimaatplafonds. De in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde klimaatplafonds worden in heel Europa geleverd en gemonteerd. Met het brede pakket klimaatplafonds en eigen testfaciliteit wordt door Inteco ingespeeld op de behoeftes in de markt of project specifiek.

Geschiedenis 

Inteco is in 1996 overgenomen door Verhulst Luchtbehandeling. Met de overname van Verhulst door Econosto werd Inteco onderdeel van Econosto. In 2002 werd Inteco weer zelfstandig en met de overname door de Orange Climate Groep zijn Inteco en Verhulst weer samen onder één paraplu. “Wij zijn complementair aan elkaar en enthousiast dat we elkaar weer gevonden hebben. We kunnen nu nog beter de markt bedienen in binnen en buitenland” zegt Paul Ruijgrok, Algemeen Directeur Inteco. “We delen de kennis van productie, projectmatig werken en kunnen ons verder ontwikkelen op innovatiesystemen en op de duurzaamheidsvraagstukken.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics