Ondernemersdelegatie Digital Health & Smart Devices Canada van 28 oktober tot 4 november

0

Heeft u interesse actief samen te werken of zaken te doen in Canada, en bent u een Nederlands bedrijf, kennis- of zorginstelling actief in één van de volgende sectoren: Digital Health/eHealth, HealthIT, Smart (Medical) Devices, Serious gaming, AI of Wearables. Dan kunt u deelnemen aan de Nederlandse handelsdelegatie die Oost NL organiseert van 28 oktober tot 4 november i.s.m. Health~Holland, het Nederlands economisch netwerk in Canada, de samenwerkende partners binnen Trade & Innovate NL en Canadese partners zoals TO Health (Toronto), Toronto Global en Calgary Economic Development.

Deze reis wordt georganiseerd binnen het uitvoeringsprogramma van GO4EXPORT van Provincies Gelderland en Overijssel, maar staat open voor deelnemers uit heel Nederland. Zie voor meer informatie over waarom wij deze reis naar Canada organiseren in Trade mission statement Digital Health Smart Devices Canada

Wat gaan we voor u doen?

De reis heeft als doel Canadese internationaliseringsplannen te ondersteunen bij de eerste (of vervolg) stappen. Ook helpen wij deelnemers die Canada eerder hebben bezocht om bestaande contacten uit te bouwen. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande samenwerkingsverbanden. Met alle deelnemers zullen wij een individuele intake afnemen en een profiel opstellen zodat wij tailor-made voor u aan de slag kunnen. Er wordt een uitgebreide delegatiebrochure gemaakt, en er zal ruimte zijn voor individuele partnering met bedrijven en zorgaanbieders. U zult voldoende tijd hebben om geïnspireerd te raken en kennis te nemen van de Canadese zorgsector. Ook zullen wij verschillende netwerkevenementen organiseren en is er ruimte voor ontspanning. Wij bezoeken twee Canadese regio’s:

Greater Toronto in de provincie Ontario (3 werkdagen)

Ontario met Toronto als metropool is verreweg de belangrijkste provincie voor zowel de nationale als de internationale economie van Canada. De provincie Ontario staat in de top zes van Noord-Amerika als het gaat om het aantal ondernemingen en de werkgelegenheid in de Life Sciences sector. In Toronto bevindt zich bovendien het zogenaamde Discovery District; een gebied waarin Canada’s grootste concentratie onderzoeksinstituten gelokaliseerd is. Hier bevinden zich 14 ziekenhuizen, 3 universiteiten, 3 colleges, 37 onderzoeksinstituten en ongeveer 160 bedrijven gespecialiseerd in biotechnologie en medische apparatuur. Ook op lokaal niveau vinden er interessante ontwikkelingen plaats die wij in het programma willen meenemen, zoals bijvoorbeeld in de suburbane regio York waar sinds november 2016 een alliantie tussen Mackenzie Health (zorgaanbieder in Southwest York) en Philips Healthcare. Deze samenwerking van 300 miljoen CAD/210 miljoen EUR is aangegaan voor 18 jaar en richt zich op innovatie in de medische technologie en het ontwikkelen van een ‘smart hospital’. Andere relevante samenwerkingsverbanden tussen NL en Ontario:??
  • MoU Brainport Eindhoven met Waterloo
  • MoU StartupDelta met MaRS
  • Radboud UMC en MaRS
  • Universiteit Maastricht met McMaster Hamilton
  • MoU Universiteit Twente en Waterloo University; i.s.m. Universiteit Twente zullen we een side programma opzetten gericht op het versterken van deze samenwerking. Ook voor bedrijven biedt dit kansen.

Het programma in Greater Toronto zal deels worden vormgegeven i.s.m. Medicen Paris, de clusterorganisatie voor medische technologie voor de regio Parijs, die in dezelfde week een delegatie naar Canada organiseren met dezelfde thema’s.

Calgary in provincie Alberta (2 werkdagen)

Alberta ligt in het westen van Canada. Ongeveer 2/3 van de bevolking, 3,3 miljoen mensen, is woonachtig in de twee grootste steden Calgary en Edmonton. De provincie staat economisch voornamelijk bekend om de vele olievelden die er aanwezig zijn. Het is één van de rijkste gebieden in Noord-Amerika. Door de daling van de olieprijzen is de provincie de afgelopen jaren meer gaan investeren in andere sectoren, waaronder in de LSH-sector. In vergelijking met Ontario en Toronto gaat het hier echter om een relatief kleine sector. Slechts 13% van de Life Sciences ondernemingen zijn gevestigd in Alberta en deze bieden ruimte aan 11% van de werkplaatsen. Omdat het om een sector gaat van kleinere schaal is er ruimte voor groei, diversificatie, werkgelegenheid en innovatie. Er is een grote bereidheid om samen te werken en kennis te nemen van nieuwe medische technologie. Onze ervaring is dat dit een goede voedingsbodem is voor mkb-bedrijven die willen starten in een nieuwe markt, met name bij het creëren van de eerste business leads. Met meer dan een miljoen inwoners is Calgary naar Nederlandse maatstaven trouwens helemaal niet ‘klein’. Als dit in het programma past, zullen we ook Edmonton bezoeken.
Eind augustus verwachten wij het conceptprogramma gereed te hebben.

Kosten

Voor deze reis betaalt u uw eigen reis- en verblijfkosten. Onder reiskosten wordt verstaan de heen- en terugvlucht en binnenlandse vluchten in Canada. Wij zullen met een reisbureau werken zodat u met hen een afgepast reisschema kunt samenstellen. De kosten gedurende de reis schatten wij in op 750 EUR. Hiervan worden lokaal vervoer, netwerkevenementen en andere programmatische kosten gedekt. Als deze lager of hoger uitvallen zullen wij deze achteraf verrekenen.

Aanmelden

De missie staat open voor bedrijven en kennis- en zorginstellingen uit heel Nederland, met een nadere focus op Oost-Nederland. Interesse? U kunt zich aanmelden op de website van GO4EXPORT – een stimuleringsprogramma voor export. Dit wordt ondersteund door de provincies Gelderland en Overijssel en uitgevoerd door leadpartner Oost NL met samenwerkende partners.
Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics