Omron biedt ‘proof of concept’ aan klanten door het openen van acht Innovation Labs voor slimme productiemogelijkheden

0

Omron opent de deuren van acht nieuwe Innovation Labs in Europa. In deze laboratoria kunnen fabrikanten de voordelen ervaren van een verbonden, geautomatiseerde en intelligente fabriek, die is geoptimaliseerd met de nieuwste automatiserings- en roboticatechnologieën. Ook is het mogelijk ‘proof of concept’-testen uit te voeren voor nieuwe omgevingen.

Omron engineers werken samen met klanten en delen hun technische vaardigheden en kennis om deze nieuwe technologieën onder de knie te krijgen. Elk nieuw Innovation Lab beslaat een reeks innovatieve technologieën waaronder vaste en mobiele robotsystemen. Het doel van deze laboratoria is om producenten beter voor te bereiden op de huidige slimme productiemogelijkheden. Ze kunnen ervaren hoe geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI), het Internet of Things (IoT) en robotica in hun fabriek kunnen worden toegepast, met name voor de voedingsmiddelen- en warenindustrie, verpakkingsindustrie en automotive industrie, maar ook op het gebied van mechanische en fabrieksengineering.

De productiebehoeften van de klant in kaart gebracht

De nieuwe Innovation Labs zijn gericht op de specifieke behoeften van een individuele klant in de lokale taal. Ze bieden concreet bewijs dat geïntegreerde robotica en automatisering het mogelijk maken kosten te verlagen, kwaliteit te verbeteren en de productiviteit te verhogen. Het doel is een ‘proof of concept’ te creëren voor de klant, iets dat daadwerkelijk kan worden toegepast in de productie. Daarmee overbruggen de Innovation Labs de kloof tussen theorie en praktijk. Elk lab beschikt over diverse robotcellen met SCARA en zesassige robots, die worden ondersteund door een mobiele robot om de intralogistieke processen te demonstreren.

‘Proof of concept’ ontwikkeld in samenwerking met klanten

Het Europese Automation Technology Center (ATC) in Barcelona slaagt er in om de voordelen van industriële automatisering meer onder de aandacht te brengen. De Innovation Labs laten individuele klanten zien hoe hun bestaande productie-installaties kunnen profiteren van geïntegreerde robotica en automatisering. Dit betekent samen dingen uitproberen, om te zien of een oplossing ook in de praktijk werkt. Wij bieden in wezen een ‘proof of concept’ waarmee klanten zelf kunnen zien hoe ze geïntegreerde robotica en automatisering kunnen implementeren. Met deze nieuwe Innovation Labs geven wij onze klanten de mogelijkheid om de voordelen van Smart Manufacturing te benutten. Dit maakt onderdeel uit van Omron’s inzet om innovatie te bieden aan productielocaties met ‘de drie i’s’: ‘integratie'(ontwikkeling van regelsystemen), ‘intelligentie’ (ontwikkeling van intelligentie door ICT) en ‘interactiviteit’ (nieuwe harmonisatie tussen mens en machine).”

Acht locaties

De eerste vijf Innovation Labs gaan in oktober 2018 van start en twee andere openen kort daarna hun deuren. Ze zijn te vinden in Stuttgart in Duitsland, Milaan in Italië, Madrid in Spanje, Milton Keynes in het VK, Tychy in Polen, Istanbul in Turkije en Argonay in Frankrijk. Deze zeven nieuwe Innovation Labs zijn de opvolgers van het Nordic Automation Center, Malmö, Zweden, dat al sinds oktober 2017 een vergelijkbare rol heeft.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics