NTS Norma richt zich op ultraprecisie en cleanliness

0

De Raad van Bestuur van NTS en het management van Interflow B.V. hebben getekend voor de bouw van een 1600 m2 cleanroom in de NTS Norma fabriek in Hengelo. Deze cleanroom wordt begin 2020 opgeleverd en zal vanaf dat moment meer dan gevuld zijn met producten die nu voor diverse klanten in ontwikkeling zijn.

De nieuwe cleanroom zal secties krijgen met een ISO 7 en ISO 6 zuiverheid. Daarnaast worden er voorzieningen getroffen voor ISO 5 zuiverheid.
NTS Norma heeft zich de afgelopen jaren steeds meer gespecialiseerd in de productie en assemblage van zeer nauwkeurige, mechanische en mechatronische componenten. Dit zijn componenten met een nauwkeurigheid tot op 1 micrometer nauwkeurig. Deze componenten vinden hun toepassing in het hart van de machines die Original Equipment Manufacturers bouwen voor bijvoorbeeld de halfgeleider- en analysemarkt.

Zoveel mogelijk onder één dak
De cleanroom wordt gebouwd op de locatie waar al productie-eenheden voor frezen, draaien, slijpen, draadvonkmachines, warmtebehandelingen, vacuüm- en zoutbadsolderen en -solderen en meten staan. Dit past in de verticale integratiestrategie van NTS. Een nauwkeurige, technische coördinatie tussen alle bewerkingen is immers een voorwaarde voor het realiseren van de ultraprecieze nauwkeurigheid.

Productieproces voldoet aan hoge eisen op het gebied van reinheid

Omdat de precisiecomponenten in het hart van de machines terechtkomen, wordt de zuiverheid van de componenten steeds belangrijker. Het kleinste beetje verontreiniging – stofdeeltjes, bramen, resten van een reinigingsmiddel, enz. — kan ertoe leiden dat deze machines niet meer functioneren.

NTS Norma heeft daarom een programma opgezet om haar productieprocessen zo in te richten dat producten altijd voldoen aan de verschillende zuiverheidseisen. Een onderdeel van dit programma is de assemblage van componenten tot modules in een zeer schone ruimte, de cleanroom die nu gebouwd gaat worden.

Door de brede combinatie van ultraprecisie, productiecompetenties, reinheid en cleanroom assemblage is NTS Norma uniek. Deze combinatie is essentieel in de wereld van de steeds verdergaande miniaturisering en precisie, zoals nu al te zien is in de halfgeleider- en analysemarkten.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics