NTS-Group rekent op doorzettende groei, ondanks vele onzekerheden

0

NTS-Group uit Eindhoven, eerstelijnstoeleverancier van de hightechmaakindustrie, heeft in 2021 een recordomzet geboekt van €318 miljoen. Tjarko Bouman, NTS-CEO, kijkt met vertrouwen naar de toekomst: “Het was over de volle breedte van de organisatie een uitstekend jaar en we zien in de prognoses dat die lijn zich gestaag doorzet.” Dat ondanks de souringsproblemen, de Oekraïne-oorlog, de inflatie en de arbeidsmarktkrapte.

Met een omzet van 318 miljoen euro realiseerde het bedrijf in het afgelopen jaar een groei van 13% ten opzichte van een jaar eerder. Ook de prognoses zijn positief. Voor 2022 verwacht NTS wereldwijd een groei van meer dan 15%, aldus Bouman: “De groei van 2021 zet zich voort in 2022. De eerste 4 maanden van 2022 bevestigen dat beeld en de huidige outlook voor geheel 2022 is 15% groei. De effecten van tekorten met de bijbehorende prijsontwikkelingen, Oekraïne en inflatie zijn daarin meegenomen. Echter de onzekerheid blijft groot. De krappe arbeidsmarkt heeft ook zeker een remmende werking. We doen ons uiterste beste een aantrekkelijke werkgever te zijn en zetten tevens in op verdere automatisering van processen. Continue alertheid en flexibiliteit zijn cruciaal in de huidige business omgeving.”

Aanscherping strategie

Evengoed is de groeiverwachting reden voor NTS de huidige langetermijndoelstellingen bij te stellen. Na een aanscherping van de strategische koers in 2020 legt het bedrijf sindsdien een nadrukkelijke focus op de semiconductor- en analytische markt. Daarnaast heeft NTS het kennisportfolio en de ontwikkeling- en engineeringcapaciteiten de laatste twee jaar meer geïntegreerd op de productielocaties. Een kernelement van die koers (die in 2021 nog verder is aangescherpt) is de aansluiting en connectie tussen de ontwikkeling- en engineeringcapaciteiten met de productielocaties. “Daarmee zijn we in staat om onze klanten te bedienen van het eerste idee tot realisatie en productie.”

“Onze internationale klanten zijn technologieleiders in hun vakgebied. Het is daarom voor ons essentieel om trends en innovaties goed in de gaten te houden en onze competenties daarop af te stemmen”, legt Bouman uit. “We bieden onze klanten met deze koers overal ter wereld dezelfde kennis, specialistische knowhow en manier van werken. Bovendien: door meer focus aan te brengen op de kernmarkten kunnen we de kosten voor onze afnemers verlagen.”

Lokaal ondernemerschap, global company

Wat betekent de focus op semicon en analytics voor bestaande klanten in andere markten; wat betekent het voor nieuwe klanten uit die andere markten? “Een van de strategische richtlijnen is lokaal ondernemerschap in een global company. Hierbij combineren we de kracht van bijvoorbeeld global accountmanagement met focus op semicon en analytics, met de lokale positionering of competenties van de sites. Bij meerdere klanten uit andere markten is een prima match met de lokale positionering van NTS sites zoals bijvoorbeeld de health markt en diverse industriële (machinebouw) klanten. De aanpak met balans van global company en lokaal ondernemerschap blijft een belangrijke pijler voor NTS.”

blank

wereldwijd investeren in gebouwen, machines en personeel

In vergelijking met 2020 ziet het bedrijf volume-, personeels- en omzetgroei terug en daar plukken alle vestigingen de vruchten van. Om de wereldwijde kansen en mogelijkheden te kunnen realiseren blijft NTS, met de onvoorwaardelijke steun van de Wintermans-familie als 100%-aandeelhouder, wereldwijd investeren in gebouwen, machines en personeel. Zo werd onlangs het contract ondertekend voor de verhuizing van de twee vestigingen in Singapore. Daarnaast komt er in Drachten een nieuwe en volledig duurzame productiefaciliteit waar het maken van ultra-precieze onderdelen en precisiebewerking plaatsvindt.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.