NovaVolt Solar wordt onderdeel van Koolen-conglomeraat

0

Het schone-energieconglomeraat Koolen Industries heeft voor ruim vijf miljoen euro zonnepaneleninstallatiebedrijf NovaVolt Solar Energy overgenomen. Het Apeldoornse bedrijf is zes jaar actief is op de Nederlandse markt en verzorgt het gehele kooptraject van advies tot plaatsing en service; de klanttevredenheidsscore op klantenvertellen.nl is 9,4. NovaVolt Solar wordt onderdeel van Energy Experience Group van Koolen en is het vijfde bedrijf binnen dat cluster. Waaronder BonGo Solar, dat de afgelopen jaren duizenden zonnepanelen heeft geïnstalleerd. Met als klap op de vuurpijl 1.750 panelen bij verwarmingsfabrikant Remeha in Apeldoorn.

‘Onze klanten zullen profiteren omdat ze nu kunnen kiezen of ze hun zonnepanelen zonder voorinvestering willen kopen bij NovaVolt, of in één keer aan willen schaffen bij zusterbedrijf BonGo Solar’, zegt Hans Bouhof, ceo van Energy Experience Group. ‘Dit maakt het makkelijker om zogenoemde ‘prosumers’ te worden. Dit zijn mensen die naast het produceren van hun eigen elektriciteit, deze ook terugverkopen aan het net’, aldus John Grollé, general manager NovaVolt Solar.

Lees Link magazine digitaal of vraag een proefexemplaar op: uitgever@linkmagazine.nl

Op dit moment heeft slechts 10 procent van de Nederlandse woningen zonnepanelen geïnstalleerd, volgens Holland Solar. Maar er wordt verwacht dat de markt de komende jaren flink zal groeien. ‘Door de middelen van NovaVolt en BonGo Solar te combineren, kunnen we snel opschalen en ons aandeel in deze snelgroeiende markt vergroten’, zegt Bouhof. BonGo Solar en NovaVolt gaan nauw samenwerken om elkaars groei te ondersteunen. De overname helpt beide bedrijven om de zonne-industrie beter te begrijpen.

Naarmate zonne-energie populairder wordt, zullen consumenten ook de prijzen zien dalen. ‘De zonnepaneleninstallatie-industrie groeit, waardoor schaalvoordelen belangrijker worden. Met deze overname kunnen we de kosten verlagen en tegelijkertijd oplossingen van betere kwaliteit leveren. Dit past goed bij onze missie van schone en betaalbare energie voor iedereen’, aldus Kees Koolen, ceo van Koolen Industries. BonGo Solar en NovaVolt kijken nu ook naar uitbreidingsmogelijkheden buiten Nederland, zoals Spanje, Frankrijk en Zweden.

NovaVolt is als zonne-energiebedrijf al zes jaar actief op de Nederlandse markt en verzorgt het gehele kooptraject van advies tot plaatsing van zonnepanelen. Het bedrijf doneert voor elke verkochte installatie aan een natuurbeschermingsfonds.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics