Nieuwe opslaghal rollen staal bij Tata Steel in IJmuiden

0

tata steelTata Steel gaat op de site in IJmuiden een ultramoderne opslaghal voor rollen staal bouwen. Het staalbedrijf is inmiddels begonnen met de voorbereidingen. Met dit project is een investering van 18 miljoen euro gemoeid. Naar verwachting start de verzending van rollen staal uit de nieuwe hal in de eerste helft van 2018.

“De nieuwe hal stelt ons in staat om onze logistieke processen te Tata Steel hans van den bergoptimaliseren en de kwaliteit van de leveringen aan onze klanten verder te verbeteren”, aldus Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden. Op dit moment vindt een deel van de opslag van rollen gebeitst, koudgewalst en verzinkt staal plaats op externe locaties. Door een nieuwe hal te bouwen is externe opslag niet langer nodig. Daarmee neemt de kans op beschadigingen tijdens transport af en kan er efficiënter worden gewerkt.

De nieuwe hal heeft een capaciteit van 50 kiloton. De huidige opslaghal heeft een capaciteit van 25 kiloton. De hal krijgt een strategische locatie, vlakbij de Dompelverzinklijnen. In de hal kunnen vrachtwagens en treinen worden geladen met rollen staal. Bij de bouw van de hal wordt rekening gehouden met het belang van duurzaamheid. Zo worden de kranen in de hal  uitgerust met een systeem dat bij het laten zakken van lading de vrijkomende energie opslaat, die vervolgens kan worden gebruikt voor het ophijsen van ladingen. De hal wordt zodanig ontworpen dat hij energieneutraal in het gebruik is.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics