Nicoly Vermeulen nieuwe Vice President Operations TU Delft

0

Nicoly Vermeulen wordt Vice President Operations (VPO) in het College van Bestuur van de TU Delft. De Raad van Toezicht heeft Vermeulen benoemd per 1 januari 2018. Hiervoor vervulde zij posities bij ING als Chief Operating Officer en Chief Financial Officer. Bij de Sociale Verzekeringsbank was zij voorzitter van de Raad van Bestuur.

De Raad van Toezicht is zeer verheugd dat Nicoly Vermeulen de positie van VPO wil vervullen. “Als bestuurder combineert zij de juiste kennis en ervaring op het gebied van vastgoed, financiën en bedrijfsvoering, zowel in een nationale als internationale context”, aldus Jeroen van der Veer, voorzitter van de Raad van Toezicht TU Delft.

Nicoly Vermeulen studeerde bedrijfsinformatica en bedrijfseconomie. Zij bekleedde diverse functies waaronder die van COO/CFO bij ING International Private Banking en ING Real Estate. In de periode 2010 en 2016 had zij zitting in de Raad van Bestuur van de Sociale Verzekeringsbank, waarvan de laatste vier jaar als voorzitter.

De Raad heeft een kandidaat gezocht die goed past bij het aangepaste bestuursmodel dat per 1 januari 2018 van kracht wordt. In dit bestuursmodel is voorzien in een positie van Vice President Operations met focus op de complexe vastgoedopgave waar de TU Delft de komende jaren voor staat en op een transparante aansturing van de ondersteunende diensten.

De Ondernemingsraad en de Studentenraad zijn door de Raad om formeel advies gevraagd en hebben over deze benoeming positief geadviseerd.

In het licht van het aangepaste bestuursmodel zal per 1 januari 2018 de functie van Rector Magnificus gecombineerd worden met de rol van voorzitter College van Bestuur. Deze positie zal worden bekleed door Tim van der Hagen, de huidige bestuursvoorzitter. Daarnaast zal het College van Bestuur per 1 januari 2018 bestaan uit een Vice President Operations, Nicoly Vermeulen, en een Vice Rector Magnificus tevens vicevoorzitter.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics