Netwerk van Smart Industry Fieldlabs uitgebreid naar 41

0

Smart Industry heeft twee Fieldlabs aan het netwerk mogen toevoegen. Het Inclusive Fieldlab (nummer 40) en Fieldlab Zephyros (nummer 41) zijn door de Smart Industry stuurgroep nu officieel als Fieldlab erkend. Een Fieldlab is nooit alleen een locatie, er zit een duidelijk programma aan vast. Zo heeft het een doel, een bijbehorend plan voor minimaal drie jaar en bestaat het uit een consortium van partners met een coördinatiefunctie. Kenmerkend aan een Fieldlab is dat het openstaat voor en relaties aangaat met de omgeving, zoals met start-ups, klein, midden en groot bedrijven, onderwijs, onderzoek en ICT. Door aan te sluiten bij het netwerk, maak je als Fieldlab ook direct deel uit van de regionale Smart Industry Hubs. Onderlinge coördinatie en afstemming tussen Fieldlabs, het programmabureau en de regionale Smart Industry (Fieldlab) Hubs is daarom een vereiste. Maak hieronder kennis met de Fieldlabs!

Inclusive Fieldlab
In het Inclusive Fieldlab worden nieuwe technologieën en sociale innovaties ontwikkeld en toegepast die bijdragen aan een betere aansluiting tot de reguliere arbeidsmarkt voor mensen die hier een afstand tot hebben. De kernactiviteiten van het Fieldlab zijn Kennisontwikkeling (vaak in samenwerking met de partners), capaciteiten ontwikkeling bij medewerkers en hun begeleiders en kennisdeling en advies op het gebied van inclusieve innovatie.
Lees verder

Fieldlab Zephyros
Het doel van Fieldlab Zephyros is het ontwikkelen, testen en demonstreren van innovaties en het ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Het ultieme doel: geen onnodige stilstand en geen noodzaak tot on-site maintenance van het offshore windenergie systeem. Het werken hieraan versnelt de ontwikkeling van grootschalige offshore windenergie, zodat het ecologisch en economisch gezien een concurrerende en duurzame energiebron wordt.
Lees verder

Arbeidsgehandicapte René de Kruijf en zijn cobot bij Amfors aan het werk voor Innolumis. Dit experiment maakt onderdeel uit van de activiteiten binnen het Inclusive Fieldlab. Foto: Com-magz

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics