Nedap University groeit

0

De samenwerking tussen technologiebedrijf Nedap uit Groenlo en de Universiteit Twente (UT) wordt de komende periode geïntensiveerd met de doorgroei van Nedap University. Technische academici van Nedap worden daarbij door de UT verder opgeleid tot softwaredeveloper. Op 12 juni vond ‘Nedap University For a Day plaats’, waarbij geïnteresseerden een kijkje in de keuken namen. De reacties waren positief. De UT toont met dit initiatief haar waarde aan als het gaat om de innovatieve en economische ontwikkeling van de regio.

Nedap en de UT spelen in op de markt waarin het aantal bètastudenten weliswaar groeit, maar het aanbod van technisch talent dat de universiteiten verlaat onvoldoende blijft voor het bedrijfsleven. Nedap begon eerder een pilot om zelf, in samenwerking met de Universiteit Twente, bètatalent op te leiden. De deelnemers treden meteen in dienst van Nedap. Vanaf dag één ontvangen zij een salaris en krijgen een op maat gemaakt opleidingsprogramma aangeboden. In anderhalf jaar leiden experts uit de academische wereld en professionals van Nedap dit talent op tot softwaredeveloper.

Arend Rensink, opleidingsdirecteur van Computer Science

Over Nedap University

Nedap University is een studieprogramma dat bestaat uit zes modules van elk drie maanden. Voormalig bèta-studenten werken anderhalf jaar lang drie dagen per week als softwareontwikkelaar in een ontwikkelteam bij een Nedap marktgroep. De twee overige dagen volgen ze colleges bij de opleiding Computer Science van de Universiteit Twente. Daarbij verdiepen de deelnemers zich in de theorie achter softwareontwikkeling. De nieuw opgedane kennis brengen ze direct in de praktijk bij Nedap. De studenten ontwikkelen zich als volwaardig software developer, waarna ze direct aan de slag kunnen bij Nedap. Afgelopen jaar zijn er 12 nieuwe University-studenten begonnen.

Regionale economie stimuleren

Arend Rensink, opleidingsdirecteur van Computer Science over de samenwerking: “De Universiteit Twente is ooit opgericht om de regionale economie te stimuleren. In deze tijd kunnen we dat vertalen in het voorzien in de enorme behoefte aan geschoold IT-personeel. De vorm waarin dit bij de Nedap University gegoten is, combineert op een prachtige manier het al bestaande, hoogwaardige onderwijs in de opleiding Computer Science met het bewezen potentieel van de deelnemers aan de Nedap University, die allemaal al een technische studie achter de rug hebben.”

Over Nedap University For a Day

Nedap University For a Day is een soort ‘meeloopdag’ voor bèta-studenten die geïnteresseerd zijn in Nedap University. De deelnemers kregen een rondleiding langs alle marktgroepen van Nedap, lezingen van Nedap University Alumni over hun ervaringen, moeilijkheden en successen. Ook deelde de huidige groep studenten hun ervaringen. Één van hen was Marjan Nelis. Zij heeft onlangs Nedap University voltooid en werkt nu bij Nedap Security Management als Software Developer. “Nieuwe dingen leren is altijd leuk, maar de mogelijkheid hebben om theoretische kennis direct toe te passen in de praktijk is pas echt gaaf. Die kans heb ik dankzij Nedap University gekregen”, vertelt Nelis.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics