MI-Partners viert tiende verjaardag

0

In 2007 richtte Leo Sanders, afkomstig van Philips CFT, zijn eigen bedrijf op, AMI, dat niet veel later MI-Partners, partners in mechatronische innovatie, ging heten. Partners van het eerste uur waren Bart van den Broek (Magnetic Innovations), Jan van Eijk (oud-cto Mechatronics bij Philips Applied Technologies en emeritus hoogleraar Advanced Mechatronics aan de TU Delft) en Maarten Steinbuch (hoogleraar regeltechniek aan de TU/e). Afgelopen vrijdag vierde MI-Partners het tienjarig bestaan.

Sanders startte op kantoor bij de NTS-Group in Eindhoven en verhuisde later naar een aanpalend pand. Inmiddels telt MI-Partners dertig medewerkers en klanten over de hele wereld, van Eindhoven tot Silicon Valley en van Brazilië tot Singapore, in de semicon, healthcare, optica en andere sectoren (tot aan de aanhangwagenbouw). MI-Partners richt zich primair op voorontwikkeling van high-tech mechatronische systemen en heeft niet de ambitie met productie en/of eigen producten sterk te groeien. Wel is er inmiddels een spin-off, Seismic Mechatronics, die ‘shakers’ voor seismisch onderzoek ontwikkelt en bouwt.

De jubileumviering voltrok zich geheel in de geest van oprichter Leo Sanders, met een informeel en goed gecaterd samenzijn voor medewerkers, klanten en andere partners. Sanders opende met een kort historisch overzicht, gevolgd door een portret van hem door een medewerker en een humoristisch betoog van KUL-professor Lucien Vanderpolle onder de titel ‘Tien jaar partnership in mechatronische innovatie – wordt het niet eens tijd voor een huwelijk?’. Tot slot verrasten de medewerkers hun directeur met een origineel cadeau: een mechatronische, dus dynamische, uitvoering van het bedrijfslogo. Buiten zijn medeweten – en zicht op de financiële administratie – hadden ze daar een heus project van gemaakt, waar tot in de late uurtjes aan werd gewerkt. Het tekent de inzet en creativiteit van MI-Partners.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics