MGG versterkt haar positie van hoog-precisie aluminium door overname van Eurotech Groupcomponenten

0

MGG Group B.V., de specialist in complexe, hoge precisie aluminium zandgieten en subassemblages, kondigt de overname aan van Eurotech Group B.V. (“Eurotech”). Het klantenbestand van beide bedrijven is zeer complementair, waardoor de klantpropositie verder wordt uitgebreid, vanuit een commercieel, maar ook vanuit een technologisch en geografisch perspectief.

Eurotech, met vestigingen in Blerick (Nederland), T?eš? (Tsjechië) en Schwäbisch Gmund (Duitsland) is, net als MGG, een specialist in complex, hoogwaardig aluminium zandgegoten en (sub) -assemblies. De belangrijkste klanten van Eurotech zijn actief in de robot-, medische-, energie- en verwarmingsindustrie.

Met deze overname heeft MGG een jaaromzet van ongeveer € 250 miljoen geconsolideerd, met ongeveer 1.600 werknemers verspreid over 8 locaties in 4 landen. De overname van Eurotech sluit perfect aan bij de groeistrategie van MGG. Dit is de tweede acquisitie sinds Parcom Capital in februari 2017 MGD als meerderheidsaandeelhouder vervoegde na de overname van het hightechbedrijf CSA Herzogenburg uit Oostenrijk in december 2017.

Bart-Jan van den Boogaart, CEO van MGG, verklaart: “We zijn verheugd dat we de Eurotech Group kunnen verwelkomen in de MGG-familie. Het klantenbestand van Eurotech is volledig complementair aan de rest van de MGG-groep. Als gevolg hiervan wordt de klantpropositie verder uitgebreid, zowel commercieel, als technologisch en geografisch. De werknemers en de bedrijven van Eurotech en die van de rest van de MGG-groep hebben specifieke kwaliteiten die elkaar sterk kunnen versterken. Dit versterkt onze leidende positie binnen de aluminiumgieterijindustrie verder. ”

Eric Lamkin, CEO van Eurotech Group, blijft verantwoordelijk voor het leiden van de Eurotech-bedrijven en kijkt uit naar de samenwerking: “De markt voor aluminiumzandgietwerk in Europa ontwikkelt zich snel. De grotere spelers worden sterker en groeien, ook als gevolg van consolidatie. De combinatie van Eurotech en MGG creëert een grote gieterij met een nog betere marktpositie in Europa en speelt een steeds prominentere rol in de aluminiumgieterijindustrie. “

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics