MGG koopt meerderheidsbelang in CSA Herzogenburg

0

MGG International maakt bekend dat zij op 1 december een meerderheidsbelang heeft verworven in  CSA Herzogenburg GmbH, een gerenommeerde in Oostenrijk gevestigde Lage-druk aluminiumgieterij. CSA specialiseert zich in complexe, hoogwaardige gietdelen en (sub)-assemblages voor met name personenwagens, vrachtwagens en industriële toepassingen. De huidige aandeelhouders, Andreas Zick en Markus Kieberger blijven aan als minderheidsaandeelhouders en als Managing Directors.

Na deze acquisitie heeft MGG International een jaaromzet van ongeveer 160 miljoen euro. De acquisitie past perfect in de groeistrategie die MGG samen met Parcom Capital BV eerder dit jaar heeft gecommuniceerd. Parcom is sinds 1 februari meerderheidsaandeelhouder van MGG International BV via haar Parcom Buy-out Fund V.

MGG International CEO Bart-Jan van den Boogaart geeft aan: “Wij zijn zeer blij om CSA toe te kunnen voegen aan onze Group en we kijken er enorm naar uit om samen te werken met Andreas en Markus. Wij zijn onder de indruk hoe zij samen CSA hebben kunnen ontwikkelen in een toonaangevende speler in de markt van Lage-druk gieten, in slechts enkele jaren tijd. Net als MGG, richt CSA zich op hoogwaardige gietdelen met de allerhoogste kwaliteitsstandaarden, en daarom zijn ze een ware toevoeging voor ons. Nu zijn we in staat om onze klanten naast zandgieten met nóg een technologie te voorzien in hun behoeften.”

Andreas Zick is zeer tevreden met de transactie. Zick: “Als onderdeel van de MGG Group kunnen we onze strategische doelen veel sneller en zekerder bereiken. De automobiel-industrie heeft sterke toeleveranciers nodig die zowel de kwaliteit alsook de complexiteit kunnen leveren die gevraagd wordt. De sterke verkooporganisatie van MGG zal ons toegang geven tot klanten die wij zelfstandig niet bereiken.” Markus Kieberger voegt toe: “In onze zoektocht naar een sterke partner, vonden we in MGG een partij die onze visie deelde. Samen met onze klanten de allerhoogste kwaliteit gietdelen ontwikkelen. Wij kijken uit naar deze nieuwe fase in de ontwikkeling van ons bedrijf.”

Profielen

Sinds de oprichting in 1945 is MGG actief in de aluminium gieterij industrie. MGG staat bekend als een hoogwaardige gieterij die binnen de gieterij reeds vele innovaties op haar naam heeft staan (LPSC en HDSC proces). Unieke toewijding aan het succes van haar klanten, samen met een diepe know-how van het aluminium giet- en bewerkingsproces, maken MGG marktleider op haar gebied in Europa. MGG is een one-stop-shop leverancier voor haar klanten, van design tot en met kant en klare modules.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics