Peer + (Merck)investeert 15 miljoen in de productiefaciliteit voor slimme ramen

0

De Duitse multinational Merck steekt 15 miljoen euro in de ontwikkeling van ‘slimme ramen’, ramen die het buitenlicht kunnen dimmen en de energiekosten van gebouwen kunnen reduceren.

Merck gebruikt de investering om een productiefaciliteit te bouwen voor de slimme ramen. De locatie hiervan verwacht het Duitse chemiebedrijf binnen enkele weken bekend te maken. Naar verwachting zal de productie begin 2017 kunnen starten.
De technologie voor de slimme ramen, op basis van zogeheten vloeibare kristallen, is aan de TU/e ontwikkeld. Casper van Oosten stuitte tijdens zijn promotieonderzoek, onder begeleiding van Kees Bastiaansen en Dick Broer (faculteit Scheikundige Technologie), op materialen waarmee je ramen verduisterend en energieopwekkend kunt maken.
Hij richtte samen met Teun Wagenaar Peer+ op in 2008 en won met zijn bedrijf meerdere innovatiesubsidies voordat het in 2014 werd overgenomen door Merck.
Deze investering is de volgende stap in de strategie van de multinational om deze vloeibare kristaltechnologie voor innovatieve nieuwe toepassingen anders dan LCD-schermen te gebruiken.
Er zijn al een aantal pilot projecten gestart met deze technologie. Zo is een deel van hun Innovation Center in Darmstadt al van ‘slimme ramen’ voorzien. Hetzelfde zal gebeuren in hun nieuwe productiefabriek voor OLEDs.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics