Meatable haalt $ 47 miljoen op om het schaaltraject voort te zetten en zijn productportfolio uit te breiden met rundvlees

0

Consortium van life sciences en food investors waaronder Section 32, DSM Venturing, Dr. Rick Klausner, Dr. Jeffrey Leiden en bestaande investeerders ondersteunen Meatable voor de volgende groeifase.

Innovatief voedingsbedrijf Meatable heeft $ 47 miljoen USD gesloten in zijn Serie A-financieringsronde, waardoor de totale financiering van het bedrijf op $ 60 miljoen komt. Meatable rondde in 2020 haar eerste showcaseproduct af en wil de nieuwe fondsen gebruiken om de kleinschalige productie op de Biotech Campus Delft te bevorderen en haar productportfolio te diversifiëren.

Het consortium bestaat uit Dr. Rick Klausner, Section 32Dr. Jeffrey Leiden, en DSM Venturing, en omvat bestaande investeerders, zoals BlueYard CapitalAgronomicsHumboldten Taavet Hinrikus, die voortdurende steun tonen. Ze erkennen de positieve impact die gecultiveerd vlees zal hebben op de klimaatverandering, zien het biljoen dollarpotentieel van de gecultiveerde vleesmarkt en wedden op Meatable om de schaalbaarheid en speed-to-market-uitdagingen van de industrie op te lossen met zijn gepatenteerde opti-ox™-technologie.

Dr. Rick Klausner,voormalig directeur van het Amerikaanse National Cancer Institute en voormalig uitvoerend directeur van Global Health bij de Bill & Melinda Gates Foundation, ziet een groot potentieel in Meatable en zijn technologie.

“We zetten ons in om Meatable te vergezellen in haar missie om de meest urgente uitdagingen ter wereld aan te pakken. We zien een slimme start-up die in korte tijd veel heeft bereikt. Ze hebben een geweldig team en baanbrekende technologie die de uitdagingen rond de wereldwijde voedselonzekerheidsproblemen waarmee onze planeet wordt geconfronteerd, kan aanpakken”, aldus Klausner. “Ze hebben de juiste ingrediënten om de toonaangevende keuze te worden voor duurzaam en efficiënt geproduceerd vlees.”

Meatable’s gepatenteerde platformtechnologie maakt een fundamenteel kosteneffectiever en schaalbaar productieproces mogelijk. Het repliceert het natuurlijke proces van vet- en spiergroei, in verhoudingen die traditionele stukken vlees emuleren. Het hele proces, wanneer het volledig is ontwikkeld, zal naar verwachting slechts weken duren om vlees te produceren, terwijl het jaren duurt om een levend dier te laten groeien.

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

“Om wereldwijd aan de groeiende vraag naar vlees te kunnen voldoen, hebben we baanbrekende oplossingen nodig. Gecultiveerd vlees heeft het potentieel om het product waar we van houden – vlees – te blijven produceren met behulp van een veel efficiënter productieproces. Rick Klausner, Jeffrey Leiden, Section 32 en DSM Venturing ondersteunen ons bij het realiseren van dat potentieel een enorme stap is voor Meatable”, aldus Krijn de Nood, CEO en medeoprichter van Meatable. “We zijn vereerd om een gelijkgestemde groep investeerders te verwelkomen die ons ondersteunen bij onze missie – het ontwikkelen, versnellen en tot leven brengen van duurzame, gezonde en milieuvriendelijke technologieën die de menselijke conditie kunnen verbeteren. Met deze financiering geloven we dat we goed op weg zijn om onze eerste producten op de markt te brengen om de wereldwijde honger naar vlees duurzaam te bevredigen.”

Meatable streeft ernaar om gecultiveerd vlees te produceren, waarvoor geen dieren worden geslacht, minder broeikasgasemissies vrijkomen en aanzienlijk minder land en water nodig zijn. En, in tegenstelling tot plantaardige alternatieven, biedt het eindproduct de volledige ervaring van het eten van echt vlees, met dezelfde textuur, smaak en voedingsvoordelen.

Na het succesvol voltooien van zijn eerste varkensvlees showcase product, is Meatable momenteel gericht op de verdere ontwikkeling van gecultiveerd varkensvlees en rundvlees. De technologie van Meatable is aanpasbaar aan elke celgebaseerde soort, inclusief koeien, varkens, schapen en vissen, waardoor het bedrijf een geweldige kans krijgt voor verdere productontwikkeling.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics