Lowpad gaat samenwerken met NTS om productie van unieke AMR-oplossing op te schalen

0

Lowpad ziet eruit als geen andere autonome robot op de markt en klanten merken dat. Het bedrijf werkt met klanten in een brede reeks markten samen om hun logistieke processen te stroomlijnen en de behoefte aan mankracht in hun faciliteiten te verminderen. Na de initiële ontwikkeling en productie van Lowpad voor launching customers, koos Lowpad voor NTS als grootschalige productiepartner. Lucas den Hartigh, Operations Director bij Lowpad, legt uit wat de toegevoegde waarde van de samenwerking met NTS is en wat de toekomst voor het snelgroeiende bedrijf te bieden heeft.

Productieoptimalisatie is een onderdeel waar de expertise van NTS het verschil heeft gemaakt. Samen hebben we belangrijke wijzigingen doorgevoerd die het product niet fundamenteel hebben veranderd, maar het duurzamer en eenvoudiger te produceren hebben gemaakt. Onze decennialange ervaring met dergelijke processen, zoals maakbaarheid, assemblage en afwerking, voegt vanaf het begin waarde toe.”

Bij deze samenwerking is NTS verantwoordelijk voor:

  • Fabricage van frames inclusief poedercoating
  • Premium natte coating-finish van de behuizingen
  • Assemblage inclusief testen van alle drie de Lowpad-modellen: S, M, en L

Autonome mobiele robots (AMR) of automatisch geleide voertuigen (AGV) worden in steeds meer markten gebruikt om het logistieke proces te stroomlijnen en de behoefte aan mankracht te verminderen. Naast het kostenaspect is vooral mankracht belangrijk voor veel bedrijven, omdat het steeds moeilijker wordt om capabel personeel aan te trekken en te behouden. Anders dan de meeste AMR-oplossingen, die voor implementatie een herziening van bestaande logistieke processen en/of apparatuur zoals ladingdragers vereisen, maakt Lowpad een brownfield-implementatie mogelijk.

Intern transport automatiseren

Lowpad is op unieke wijze in staat om intern transport te automatiseren met behoud van dezelfde logistieke faciliteit en dezelfde ladingdragers, legt Peter de Kiewit, Sales Director bij Lowpad, uit: “Wij hebben een unieke oplossing die, zoals de naam al aangeeft, erg laag is. Ons assortiment kan daardoor werken met bestaande ladingdragers zoals diverse trolleys, pickkarren, rolcontainers of stellingen. Hierdoor kunnen wij marshalling en orderpicken van bedrijven in bijna elke branche te automatiseren. Het belangrijkste onderdeel van onze oplossing is echter niet alleen de AMR; het gaat om de combinatie van Lowpads en software. We kunnen een grote vloot AMR’s centraal beheren met onze Supervisor-softwareoplossing. En voor de implementatie van onze oplossing zijn geen significante wijzigingen aan de bestaande infrastructuur vereist.”

Op schaal produceren van autonome mobiele robots

Het eerste type Lowpad is in eerste instantie ontwikkeld voor het hanteren van trolleys. Klanten hadden te maken met een grote belasting van hun magazijnpersoneel dat tot 10 km per dag liep. Het werd ook steeds moeilijker om voldoende mensen aan te nemen. Hierdoor ging men op zoek naar innovatievere oplossingen. De Lowpad-oplossing werd voor het eerst geïmplementeerd bij twee launching customers in e-commerce en een grote dienstverlener.  Het was meteen een schot in de roos. Na de Lowpad M voor trolleys volgde er al snel nieuwe familieleden van Lowpad. De Lowpad-S volgde om de behoefte van veel retailers te voldoen. Tegelijkertijd werden er in-house verschillende softwarelagen ontwikkeld om verschillende processen te accommoderen.

“Na de succesvolle implementatie bij onze twee launching customers groeide de vraag van de markt en was er een productie op grotere schaal nodig om de snelle groei van Lowpad mogelijk te maken. Dus gingen we op zoek naar een partner. Lowpad, lid van Eurogroup, profiteert van een bestaande, langdurige relatie met NTS en deelt met hen een pragmatische, doelgerichte aanpak. Daarom nodigden we hen uit om te praten over het ondersteunen van ons bij de productie en assemblage van onze Lowpads.”

Maakbaarheid

Jeroen Sprankenis is New Business Development Manager bij NTS en was nauw betrokken bij dit proces: “Vanwege het feit dat de 1e generatie Lowpads in kleine aantallen door Lowpad zelf werden geproduceerd, hebben we hun kennis en onze productie-ervaring op een pragmatische manier gecombineerd via ons schaalbare New Product Introduction (NPI) proces om een vlotte productieoverdracht te garanderen.

De eerste NPI-stap was het opstellen van assemblage-handleidingen door de monteurs die deze eerste generatie Lowpads hebben gebouwd en onze mensen in de fabriek van Lowpad samen te brengen. Deze aanpak maakte de eerste kennisoverdracht mogelijk en is van aantoonbaar groot belang voor het succes van onze samenwerking. Bij het opstarten van de Lowpad-productie in Eindhoven hebben we bijvoorbeeld Lowpad-technici uitgenodigd om ons te assisteren en voor een soepel proces te zorgen. Het is een heel natuurlijke manier van samenwerken waarbij beide partijen moeten openstaan voor suggesties.

Een blik op de toekomst

Gevraagd naar de toekomst, benadrukt Lucas het belang van de samenwerking met NTS: “Met ons geplande groeitraject neemt het belang van voorspelbaarheid steeds verder toe. We schakelen van build-to-order naar geplande productie over. Dit betekent dat open, wederzijdse communicatie over prognoses en verwachtingen nodig is om adequaat aan de marktvraag naar onze innovatieve oplossing te kunnen voldoen. Hierbij helpt de langdurige relatie met NTS echt.”

Peter voegt toe: “Tegelijkertijd werkt Lowpad aan het uitbreiden van het software- en modelassortiment voor een ​​nog grotere reeks toepassingen. Of het nu gaat om het ontsluiten van meer functionaliteit in bestaande modellen door middel van software of het lanceren van nieuwe modellen om met een nog bredere reeks ladingdragers te werken: wij kunnen sneller dan andere oplossing-aanbieders op markttrends inspelen. Het feit dat NTS in staat is de productie van nieuwe of bestaande modellen op te schalen is een essentieel onderdeel van onze technische en commerciële roadmap.” Bron NTS

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics