Link Café over ‘businessmodellen voor de fabriek van de toekomst’ op 23 maart 2016

0

De ‘fabriek van de toekomst’ stelt niet alleen hoge technologische eisen, zo’n slimme omgeving biedt bij uitstek ook mogelijkheden voor nieuwe businessmodellen. Modellen, waarin bedrijven in communities samen ontwikkelen, engineeren, produceren en mogelijk zelfs vercommercialiseren, gebruikmakend van gemeenschappelijke, state of the art faciliteiten. Die toekomst is al terug te vinden in de modellen van Addlab/Additive Industries (additive manufacturing) en het RAAK-project Fast & Curious (model based development-software).

Over ‘businessmodellen voor de fabrieken van de toekomst’ organiseert link Magazine in samenwerking met Siemens Industry Software op woensdag 23 maart een link Café. Dit tweede Link Café powered by Siemens Industry Software wordt in een soort ‘World Cafe’-vorm georganiseerd: in een losse setting discussiëren groepjes van wisselende samenstelling met elkaar. In vier rondes wordt per tafel telkens een stelling besproken, waarna een volgende groep reageert op de eerdere inbreng. Voor updates zie de https://linkmagazine.nl/link-cafe/. Het link Café powered by Siemens Industry Software vindt plaats op het Classic Park te Boxtel (Koppenhoefstraat 14, 5283 VK)

Het programma voor de middag ziet er als volgt uit:

  • Ontvangst vanaf 15.00 uur, aanvang van het link Café powered by Siemens Industry Software om 15.30 uur
  • Korte introductie door de dagvoorzitter, Ed Nijssen, professor of Technology Marketing TU Eindhoven
  • Voordracht van Edward Voncken, managing director KMWE  over de Brainport Industrie Campus, een gezamenlijke opleidings- en ontwikkelomgeving, met fieldlabs, shared facilities en CFT2.0-programma’s. Een ontwikkelomgeving die door engineering- en productie bedrijven, opleidingsinstantie en instituten gezamenlijk wordt ingericht en gebruikt.
  • Voordracht projectleider Jan Benders over het RAAK-project Fast & Curious, waarin opleidingsinstituten en bedrijven samen softwaretools ontwikkelen voor sneller en betaalbaar programmeren. Hij gaat specifiek in op de vraag: open sourcing of niet?
  • Voordracht van Bas Kuper, Vice President and Managing Director Benelux van Siemens Industry Software.  Hij gaat in op het feit dat door de toenemende complexiteit steeds meer inspanning gepleegd moet worden om dezelfde marge te maken. Met big data kan die trend worden omgebogen en big data is in de smart industry volop voor handen. Hoe kan al die data vertaald kan worden in nieuwe businessmodellen?
  • Samenvatting en afronding door Ed Nijssen

Elke voordracht eindigt met een stelling van de spreker, die vervolgens bediscussieerd zal worden aan de diverse tafels. De tafels zijn zo heterogeen mogelijk samengesteld, zowel naar industriële sector als naar functie, zodat elke stelling vanuit zo verschillend mogelijk gezichtspunten belicht wordt. Iedere groep wordt bijgestaan door een tafelvoorzitter, die zal zorgdragen voor structuur en terugkoppeling.

Om 17.00 uur sluiten we het middagprogramma af en nodigen wij u aansluitend van harte uit voor een netwerkborrel met aansluitend een heerlijk dinerbuffet, wat u wordt aangeboden door Siemens Industry Software.

Wij stellen het bijzonder op prijs als u deze middag aanwezig bent om als actieve deelnemer mee te discussiëren aan een van de tafels. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meldt u zich snel aan! Uw aanmelding zien wij graag tegemoet op linkcafe@linkmagazine.nl onder vermelding van uw naam, bedrijfsnaam, adresgegevens, telefoonnummer, mailadres en functie. Na aanmelding ontvangt u van ons een definitieve bevestiging met routebeschrijving. Wij kijken uit naar een inspirerende middag en zien uw aanmelding met veel belangstelling tegemoet!

 

Met vriendelijke groet,

 

 

John & Mireille van Ginkel – link Magazine

Ronald Meijerink – Siemens Industry Software BV

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics