Lely opende op 3 juni Lely Park in Noord-Amerika en op 30 juni de vernieuwde Lely Campus in Maassluis.

0

Begin juni opende Lely een nieuw bedrijfscomplex in Noord-Amerika, Lely Park genaamd. De investering in de campus ondersteunt de langetermijnvisie van het team in Noord-Amerika en de rest van de wereld om “Een duurzame, winstgevende en aangename toekomst in de landbouw” te creëren.

“Met de opening van deze nieuwe campus willen we toekomstige generaties inspireren door innovatieve landbouwoplossingen te bieden die rechtstreeks van invloed zijn op klanten en Lely Centers in de VS en Canada”, aldus Chad Huyser, President van Lely North America. “Met deze uitbreiding kan Lely haar productiecapaciteit aanzienlijk vergroten om aan de groeiende behoeften van onze Noord-Amerikaanse boeren te voldoen.”

Lely, dat sinds eind 2020 vanaf deze locatie baanbrekend innovaties op de markt brengt, is het enige automatiseringsbedrijf voor zuivel en vee dat robotmelk- en voerapparatuur in Noord-Amerika produceert en assembleert. Het bedrijf heeft op de Lely Park-campus momenteel 60 mensen in dienst en voorziet verdere groei op zowel de campus als in de rest van Noord-Amerika.

Het centrale thema tijdens de openingsceremonie was “Building Tomorrow Together”. Speciale gasten waren onder meer Lely CEO, Andre van Troost en Alexander van der Lely, voorzitter van de Raad van Commissarissen. Op het evenement vond ook een rondetafelgesprek plaats met klanten, gemodereerd door Gijs Scholman, Chief Commercial Officer van Lely.

“Het is altijd fijn om uit eerste hand van onze klanten te horen. Velen van hen maken, net als Lely, plannen en bereiden hun melkveebedrijf voor op de toekomst. We streven ernaar om met hen samen te werken en innovatieve oplossingen te leveren die duurzaam, winstgevend en aangenaam zijn voor komende generaties”, aldus Huyser. “Onze visie, die erop gericht is om aan de behoeften en eisen van onze klanten te voldoen, blijft ons drijven en inspireren.”

Link magazine editie april 2022 thema OOK HET MKB MOET
‘PARIJS’ HALEN. HOE? Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Op 30 juni opent Koning Willem Alexander de nieuwe Lely Campus in Maassluis

Zijne Majesteit de Koning opent donderdagochtend 30 juni de vernieuwde Lely Campus in Maassluis. Lely is een internationaal familiebedrijf dat gespecialiseerd is in geautomatiseerde systemen voor melkveehouders. Op de campus wordt gewerkt aan de boerderij van de toekomst: volledig gerobotiseerd en circulair met duurzaamheid en dierenwelzijn als centrale kenmerken.

Koning Willem-Alexander krijgt een rondleiding door het fabrieksgedeelte en het nieuw aangebouwde pand waardoor het werkoppervlak voor kantoor en fabriek is verdubbeld. Het gebouw is BREAAM outstanding, wat betekent dat het bij de meest duurzame gebouwen van Europa behoort.

Na de rondleiding, waarin de Koning in gesprek gaat met medewerkers, verricht hij de officiële openingshandeling.

Bij Lely werken wereldwijd 2100 medewerkers aan innovatieve oplossingen voor agrarische bedrijven. Zo heeft het bedrijf onder andere de Lely Sphere ontwikkeld, een nieuw circulair stalsysteem dat de uitstoot van ammoniak tot 70% reduceert. Daarmee maakt het bedrijf kringloop-landbouw voor de melkveesector mogelijk.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.