Laser & Photonics event: fotonica als aanjager van innovatie

0

Op 7 mei organiseert Mikrocentrum het Laser & Photonics event. Laser en fotonica zijn de drijvende kracht achter vele innovaties en een impuls voor de hele industrie. Tijdens het Laser & Photonics Event wordt getoond hoe met op licht gebaseerde technologieën (fotonica) productontwikkeling / machine-apparatenbouw kan worden verbeterd.

Naast lasers, camera’s en beeldherkenning zijn er veel meer toepassingen van licht die onbekend zijn bij de technische industrie. Fotonica wordt wereldwijd gezien als een van de key-enabling technologieën die bepalend zijn voor de nieuwe generaties technologische producten, aldus berichtgeving van Mikrocentrum.

De belangrijkste onderwerpen op Laser & Photonics:

  • Toepassingen van Imaging / Sensoriek, (optische) test- en meetsystemen voor de technische maakindustrie
  • Lasers en lasersystemen voor productietoepassingen
  • Optica en fabricagetechnieken voor optica

Exposanten tonen de praktische toepassingen die laser/fotonica apparatuur en diensten bieden aan de industrie.

Maar er zijn ook voordracht: zo geeft Peter van Arkel van Berenschot de openings keynote waarin hij een overzicht geeft van op fotonica gebaseerde toepassingen waar Nederlandse bedrijven (inter)nationaal aan werken.
De afsluitende keynote is van Hein Otto Folkerts van ASML die duidelijk maakt hoe fotonica dient als aanjager van innovatie voor ASML.

Het event vindt plaats bij het Mikrocentrum, De Run 1115, Veldhoven. het wordt georganiseerd in samenwerking met de Universiteit  Twente. Partners zijn EPIC en Enterprise Europe Network.

Inschrijven voor het event kan hier.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics